header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
Laowa 7.5mm f/2
d3xmeister
Da, sigur are, si merge brici dupa 3-4 antrenamente Smile De diafragma nush ce sa zic, eu am folosit intre f/2 si f/8, inclusiv pentru teste, in special la inceput, sa vad cum se comporta la fiecare din setari, si tot ce pot spune este ca la fiecare treapta de diafragma se vad diferente clare in DOF si comportament optic in general, din ce am vazut eu nu recunosc comportamentul descris de tine, banuiesc ca asa diferente ar fi trebuit sa fie vizibile clar si fara sa le cauti, doar testand plaja de diafragme.

Dar, repet, nu recomand focusul bazat pe marcajele obiectivului si calculator de DOF, si nu doar la Laowa ci la orice obiectiv. Pe vremuri mai foloseam si eu dar si atunci apareau tot felul de nepotriviri. Acum ca avem live view, magnificare, peaking, se poate face focus la fel de rapid dar mult, mult mai precis. Cu metodele noi nu am dat gres nici macar o data dupa ce am invatat sa le folosesc eficient.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
catacore
E super fain obiectivul. Insa nu-s 100% sigur ca i-am descoperit (toate) tainele. La capitolul diafragma, l-am comparat cu PanaLeica 15mm f1.7 si am gasit diferente (ambele pleaca dela f2, dar Laowa imi da aceeasi expunere la f22 pe care o am la f11 la PanaLeica. Sau f8 la Laowa e cat f5.6 la PanaLeica. Deci variatia nu e liniara - ambele testate pe GX9. Care, si el, e un obiect de care sunt tare incantat).

Merci de feedback!
 
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 2
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,094,667 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.