header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
Olympus E-M1 MK III
ToniGenes
Acum 30 de minute a fost anuntat noul E-M1 MK III si obiectivul 12-45 mm F/4.0.

https://www.dprev...ial-review

Fata de precedentul model, E-M1 MK III vine cu functii noi, unele "imprumutate" de pe E-M1X:
-high-res din mana;
-emulator de filtru ND;
-sistemul de stabilizare de pe E-M1X;
-un nou sistem de recunoastere faciala (face detection) care spune Olympus ca e mai bun;
-un nou mod de fotografiere - modul astro;
-AF joystick;
-incarcare prin USB;
-obturatorul mecanic are o durata de viata de 400.000 de cadre.

Exceptand partea de AI, probabil ca si sistemul de focalizare este cel de pe E-M1X.
Editat de ToniGenes la 16-02-2020, 19:33
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
ToniGenes
Review E-M1 MK III - Robin Wong.

https://robinwong...eview.html

-
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
catacore
Salutare!

Avem, cumva, vreun posesor/utilizator de Mark III pe aici? Ca a dat GAS-ul in mine Shock
 
Paul
Dap. Ce vrei sa stii?
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
catacore
Salut Paul. Sincer, la tine ma gandeam si eu Smile

As vrea motive serioase ca sa-l cumpar, adica, mai exact, confirmari dela utilizatori Wink Am vrut sa-mi innoiesc EM1 mark1 de black friday insa am anulat comanda dupa ce am facut socoteala (de cand se lansase) si mi-am dat seama ca va veni un mark3 curand. Acum, ca mi-am si vandut primul mark, chiar tre' sa-mi iau inlocuitor. Insa ma enerveaza pretul (desi e mai mic decat pretul lui mark II, la lansare), ecranul ala "fully adjustable" (il prefer pe cel dela EM5/EM1 - doar tilt), faptul ca nu au upgradat EVF-ul. Toate astea ma duceau spre un Panasonic G9 (pretul e cam jumatate, EVF-ul genial, doua moduri de compunere la imaginile HD, dual slot UHS II. Plus ca-l am si pe fratele mai mic, GX9). Insa vreau HiRes din mina si filtru ND integrat. E greu sa ma decid. Am inteles ca G9 ar fi chiar si sub EM1 mark2 la performante (AF mai ales), iar mark3 e, totusi, un mic salt in fata in comparatie cu mark2, deci, cumva, nici n-are rost sa vorbim de G9 aici. Totusi.....
Iar ca obiective (stiu ca tu zici de mici incompatibilitati la combinarea brandurilor Pana si Oly) am din ambele tabere (fixe), iar ca zoomuri o sa am combinatia 12-100/4 si 50-200/2.8-4. Deci nici astea nu trag balanta in vreo parte.
La intrebarea "la ce il folosesti" pot raspunde ca la "de toate", adica peisaj, portet, street (desi aici intra GX9) - nimic pro, doar placere. Asa ca, in principiu, n-as avea neaparata nevoie de cel mai rapid AF (insa m-as bucura sa-l am), mai mult m-ar interesa performanta in lumina putina (acuratetea AF si zgomot de imagine la ISO mare). De fapt, date fiind si preturile, as fi ales G9 clar, insa ma "roade" filtrul ala ND si HiRes-ul din mina. Insa costa cam mult. Si ar mai fi si diferenta de greutate, G9-le e cam mare si badaran.
Hai, inclina tu balanta, ca altfel raman doar cu GX9-le si cu buzunarul plin de bani Rolling on the floor

* tot ce-am debitat mai sus despre mark2, mark3 si G9 is doar lecturi/comparatii depe net

Merci

L.E. : parca as astepta inlocuitorul lui G9 (care e lansat in 2017), insa habar n-am daca se va materializa. Banuiesc ca Pana m43 va ramane "roata de rezerva" si vor investi mult/totul in full frame.
Editat de catacore la 15-08-2020, 00:05
 
StefanSC
@catacore:

Nu stiu de E-M1 mark 3, dar legat de G9:

- Din ce am experimentat in diverse situatii limitate, ca viteza de AF-S e comparabil cu E-M1 mark 2, poate chiar putin mai rapid daca folosesti obiective Panasonic. AF-C-ul e buba, parte datorita jocului "fata/spate" specific AF-ului de contrast ce poate fi deranjant, parte datorita preciziei reduse. Ca idee, eu trag portrete cu G9-le cu AF-C si Eye-detect cu 75mm 1.8 si nu ma pot plange de viteza sau acuratete.

- Vizorul G9-ului e fain, dar nu e atat de mare diferenta fata de cel de pe E-M1.2/3 in practica. Am tras in paralel cu G9-le si un Canon RP care are vizorul inferior lui E-M1.2/3 si nu am simtit asa mare impact alternand intre ele.

- Una din principalele lucruri care ma seaca la G9 e faptul ca unele functii avansate sunt implementate pe jumatate (e.g: hi-res nu merge cu flash si te limiteaza la 1s timp de expunere, focus stacking nu merge din mana si produce doar JPEG-uri si nu RAW-uri, AF-C-ul nu merge in modul de ProCapture samd).

- Acuratetea AF-ului in lumina putina e foarte buna, viteza nu chiar Grin. Zgomotul de imagine la ISO mare e in linie cu senzorii m43 de 20MPx dar nu ii place sa impingi umbrele indiferent de ISO (vireaza culorile spre mov).

- De inlocuit, nu vad inlocuitorul lui G9 mai devreme de sfarsitul lui 2021. A primit acu vreo 9 luni un update solid de firmware care l-a imbunatatit masiv, inclusiv pe partea de AF.

Parerea mea, ca utilizator mixt de obiective Panasonic si Olympus cu body-uri Panasonic e ca alegerea intre G9 si E-M1 mark 2/3 se face pe urmatoarea abordare:

1) Daca fotografiezi pasari/wildlife foarte mult sau stii ca vei folosi foarte mult HHHighRes, LiveComp, Star AF, Focus Stacking, ProCapture samd, atunci mergi pe E-M1 mark 2/3.

2) Daca doar vrei un aparat foto competent la un pret bun, mergi pe G9.
Panasonic GX-7+GF-1 + Samyang 7.5mm fisheye + PanaLeica 8-18 f2.8-4 + Olympus 12-40 f2.8 + Olympus 45mm f1.8 + Olympus 75mm f1.8 + Olympus 75-300II + Lensbaby Tilt Composer.

+10 kg de aparatura Nikon FF Grin
 
catacore
Merci @StefanSC !!

Cred ca raman doar cu GX9 deocamdata. Nici astuia, de fapt, nu-i prea stiu tainele.....
Desi pe vremuri n-am avut nici o retinere sa dau 2-2.5k euro pe aparate gen D700 sau D800, acum se pare ca m-am mai linistit, astfel ca efectiv nu-mi pot justifica achizitia unui EM1.3 acum. Poate cand va apare pe piata second-hand.

Iar EM1.2 nu pot cumpara stiind ca deja a fost inlocuit, plus ca nu are HHHiRes si nici ND filter (care nu e, de fapt, ND filter ci photo stacking). Si nici EVF de G9. Si e mai scump decat G9.
Editat de catacore la 17-08-2020, 00:15
 
Paul
@catacore

E-M1 MK3 este fain la AF, rapid si precis, vizibil peste MK 2. Detectie de fata este un deliciu. Smile Are tehnologia adusa la zi, dar evident ca senzorul are aceleasi lacune, ISO slab. Comparativ cu E-M1 MK1 este mare diferenta la ISO. Eu nu as lua in calcul G9 acum pentru ca are minusuri legate de AF, Panasonic nu are deloc PDAF, plus ca are niste ani de cand a fost scos. Inlow light focusul de pe E-M1 Mk2 Mk3 si X este incredibil de rapid si precis in bezna aproape. Am focalizat intr-o camera unde aveam doar o lumanare si in partea opusa camererei unde era aproape bezna, reusea sa focalizeze, asta datorita algoritmilor de noi de lucru cu PDAF, de pana la - 6 EV fata de ISO 100 cu obiectiv de f1.2. Evident ca poti sa ramai cu GX9, dar este o jucarie comparativ cu E-M1 sau G9 plus ca la ce obiective faine ai, merita si ele un body pe masura.

Eu am luat 10-25 f1.7 de la Pana si este ultrapid pe E-M1 Mk3 si pe X, sunt convins ca asa este si 50-200 care este o piesa de top, de o calitate exceptionala. Pentru 12-100 iti recomand numai E-M1 Mk 3, pentru ca se sincronizeaza stabilizarea si poti sa lucrezi la niste timpi nesimtiti, iti spun asta pentru ca am 12-100. Pe de alta parte 50-200 nu se sincronizeaza cu Oly, dar la ce nivel a ajuns stabilizarea de la Oly va lucra foarte bine senzorul. High res si ND sunt faine, confirm, plus, desigur toate celelalte tehnologii pe care le are Oly, inca unicat.


Sfatul meu este sa astepti un pret bun la E-M1 III.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
catacore
Paul a scris:

@catacore


Sfatul meu este sa astepti un pret bun la E-M1 III.
Thumbs up

Merci de raspuns, Paul.

Sincer, cred ca si GX9 este peste capacitatile mele fotografice la momentul asta. Adica nu simt ca m-ar limita, la fel si EM1 mark1. Doar ca, poate, in anumite conditii n-as putea face anume poze. Insa la mine e doar hobby, nu traiesc din asta, nu e un capat de tara daca ratez vreo poza - sau zece. Insa exista acest GAS, care e, si el, alimentat de tot ce ne inconjoara. E un virus, stim asta Smile

Nu cred ca de BF anul asta mark3 va avea vreo reducere, ca-i prea nou. Sau....? Cam care-i pattern-ul la BF?

Si apropos de 50-200, face focus instant (cu face detect) in casa, in lumina putina. Pe GX9. Insa ieri mi-a sosit si teleconverterul 1.4x si am avut o surpriza (adica doo) neplacuta: intai ca se monteaza foarte greu pe obiectiv (adica la "infiletare" trebuie forta, nu gluma) si apoi ca are ceva problema la contacte, initial GX9-le a reactionat ca la un obiectiv manual focus, fara contacte. La 5-6 montari/demontari de pe body, de doo ori nu a facut contact ca lumea, imi aparea meniul de obiectiv manual (si imi cere sa-i zic eu focala). Adica exact cum face cand il montez pe Laowa.
 
ToniGenes
Paul a scris:
Am focalizat intr-o camera unde aveam doar o lumanare si in partea opusa camererei unde era aproape bezna, reusea sa focalizeze, asta datorita algoritmilor de noi de lucru cu PDAF, de pana la - 6 EV fata de ISO 100 cu obiectiv de f1.2.



Eu am descoperit o chestie ciudata la E-M1 MK II.
Am fost la pozat pe malul marii, inainte de rasarit.

Cu filtru ND de 10 stopuri, nu focaliza de nicio culoare camera.
In momentul cand am mutat pe niste moduri mai "exotice" de fotografiat (high-res, HDR) a inceput sa focalizeze instantaneu.

Banuiala mea este ca in modurile alea "special" camera deschide obiectivul la maxim ca sa focalizeze, in timp ce in modul normal focalizeaza la diafragma care este setata (cred ca aveam F/11).

Stie cineva mai multe despre asta ?
Editat de ToniGenes la 26-08-2020, 08:54
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
ToniGenes
O analiza complexa si completa a sistemul de focalizare de pe E-M1 MK III facuta de Mathieu Gasquet.
Dupa parerea mea Mathieu a scris cele mai bune review-uri despre sistemele de focalizare.
Cine vrea sa inteleaga si sa seteze bine sistemul de focalizare de E-M1 MK II, E-M1 MK III sau E-M1X ar trebui sa urmareasca cu atentie filmul asta.

https://www.youtu...e=youtu.be


-
Editat de ToniGenes la 12-10-2020, 21:07
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
catacore
Baieti, voi nu v-ati pierdut capacul dela terminal sync? Am inteles ca e o problema frecventa pierderea lui la EM1 (un aparat weather sealed!).
 
ToniGenes
Eu nu l-am pierdut.
Am pierdut placuta de plastic care sta in suportul pentru blitz. N-am mai cumparat una noua.
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
catacore
Eu am luat aparatul second, fara acel capac. Insa nu prea gasesc de cumparat, si mi-e ca pierd "weather sealing"-ul fara el......
 
ToniGenes
Asta este capacul ?

https://www.getol...cap-7.html

Cred ca il poti comanda.

-
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
catacore
Da, asta e, doar ca prin Europa nu prea l-am gasit. De pe olympus.usa nu pot comanda, ca nu trimit decat la ei.....
Oricum, am inteles ca e un accesoriu universal, deci toate capacele sunt la fel, indiferent de marca aparatului.
Am gasit ceva pe ebay, de fapt o pereche de capace: asta si inca unul (la pachet) pentru alt fel de terminal, cu 10 pini.
 
ToniGenes
Cred ca ti-l pot aduce cei de la MGT.
Ia legatura cu ei, comanda-l....Probabil ca dureaza pana ti-l aduc.

https://b2b.mgt.ro/


-
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
catacore
Merci Toni, le-am dat email. Dar, sincer, nu-mi pun mari sperante in MGT.
 
catacore
pana la urma am luat depe aliexpress, sau asa ceva. (MGT? - sa fim seriosi).
nu stiu de ce, dar chinezii mi-au trimis capace albe. Ma rog, l-am montat, dar inelul metalic exterior tot nu e acoperit. Din ce mi-am dat seama din poze pe net, asa ar trebui sa fie....voi puteti sa-mi confirmati ca nici la voi capacelul de pe contact nu-l acopera complet?
Pun si poze cu al meu:
pc-sync1.jpg
 
ToniGenes
Da, asa e si cu cel original.
Inelul metalic ramane vizibil.
Cred ca este ok asta cumparat de tine.


Capac alb ? Cum de le-a trecut orin cap asa ceva ? Smile



-
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 2
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,096,933 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.