header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
OM-D
d3xmeister
Inca regret lipsa unui flash integrat, mai ales ca sunt obligat sa suport o cocoasa mare pentru un port cu importanta 0 pentru mine si probabil 0.3 pentru majoritatea. Flash-ul extern nu e tot una.

Constructia camerei e geniala dupa parerea mea. Nu numai ca este la cele mai inalte standarde, cum Olympus ne-a obisnuit, wheather sealed (nivelul este acelasi ca la E-5 WOW), dar faptul ca e are marimea lui E-P3, dar la nevoie poate fi configurata cu hand grip, sai si hand grip si vertical grip, pentru a sustine obiective mai mari sau ergonomie mai buna pentru maini mari, mi se pare GENIAL.

Cred ca aceasta camera va fi cea mai buna camera de pe piata pentru cei care trag jpeg, si aici includ absolut toate camerele de pe piatza. Nu numai ca Olympus are de departe cel mai bun jpeg, dar in O-MD e dus un pas important mai departe, datorita noului senzor si puterii duble de procesare fata de E-P3. Genial este insa ca poit ajusta ad-hoc highlights si shadowns, in timp real, cu monitoarizare live, folosind butoane directe. Chestia asta mi se pare revolutionara, si pentru cine trage jpeg si numai pentru asta, ca singur motiv, ar merita cumparata aceasta camera.
Da, sample-urile postate deocamdata sunt mici, dar cred ca se poate vedea clar ca ISO 6400 este perfect utilizabil, in jpeg.


Eu nu inteleg treaba cu video, poate cineva cu E-P3 ne lamureste. Din specificatii inteleg ca trage 1080 60i ? Daca singura optiune este interlaced, atunci video e o mare porcarie. Eu mare chin cu semnalul interlaced pe calculatoare, arata ca draq, trebuie trecute prin filtre, editarea dureaza zile intregi sa poata fi trecut in progresiv si multe alte belele
Deci daca 1080 este i si nu p atunci video pentru mine e inutilizabil, n-am chef sa ma chinui aiurea, viatza e scurta.
O mare problema cu mirrorless, in afara de Nikon 1, este utilizarea C-AF. Daca pana si eu am simtit necesitatea unui sistem C-AF functional, atunci sunt convins ca oricine are nevoie de asa ceva. Lumea e in miscare, si nu intotdeauna iti permiti timpi de expunere care sa inghetze subiectul, presupunand ca S-AF-ul este instant. Consider C-AF o mare necesitate, si pana acum a fost o lipsa totala pe mirrorless (din nou, in afara de Nikon 1) OM-D promite ca aduce C-AF utilizabil, undeva la 4fps. Judecand dupa specificatii pare sa fie chiar functional.
Daca este adevarat, si avem C-AF utilizabil, consider ca s-a rezolvat una dintre marile slabiciuni ale sistemului. E un mare plus, si o calitate care poate cantari decizia achizitiei acestei camere intre DA si NU

Stabilizarea se pare ca este una de exceptie. Olympus a aratat asta deja cu E-5, E-3 si toate camerele cu grip. Stabilizarea din camerele fara grip, E-620 etc plus PEN este de la foarte slaba la inutilizabila. Din ce imi dau seama in OM-D au pus o stabilizare serioasa, ceea ce iarasi consider un extrem de mare plus.

Un mare ,,Boooooooooooooo !!!!!!!,, pentru F64 si pentru Olympus Romania. Nici o prezentare, nici o stire, macar o mentiune mica pe site-urile lor. Rusinica. In afara de noi astia deja in lumea Olympus, nu stie nimeni de OM-D, si nici nu vor stii vreodata multe despre aceasta camera. Asa ca cineva care cauta sa cumpere o camera nici macar nu va avea pe lista de achizitie Olympus daca lucrurile o tin asa. Ne miram de ce se duce dracu totul, n-au invatzat nimic.


P.S. Pretul este cel putin decent, daca nu chiar foarte bun. Nu ma indoiesc totusi ca vor fi multi carcotasi.

-
-
-
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
Bogdan Mitea
Foarte buna sinteza; eu am considerat ca ISO 3200 este decent si ISO 6400 utilizabil. E un urias pas inainte.
Personal nu am o problema cu lipsa flash-ului incorporat.
M-am obisnuit de mult sa nu il mai folosesc: E-3 cu 12-60 si blitz intern inseamna umbre date de capatul din fata al obiectivului. Asa ca folosesc doar blitzuri externe.
Olympus E-M1
 
Paul
Si ceva in limba romana, de fapt este pagina pregatita de Olympus pentru OM-D in toate limbile pamantului.

http://olympusomd.../features/

apare si site-ul RO la camere, dar promovare ioc.

http://www.olympu...
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
d3xmeister
In afare de CG Forum, la sectiune news, si bineinteles aici, nicaieri in Romania nici o vorba de OM-D. Magazine online, bloguri etc, absolut nimic.

Cred ca asta ne da multe raspunsuri.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
dorupau
Cica cocoasa aia este asa din cauza sistemului de stabilizare nou care ocupa mai mult spatiu ca cel precedent.
Eu de azi incep sa strang...Smile fata de E-420-ul meu e racheta.
 
http://teodor-paunescu-photo.blogspot.ro
d3xmeister
dorupau a scris:

Cica cocoasa aia este asa din cauza sistemului de stabilizare nou care ocupa mai mult spatiu ca cel precedent.
Eu de azi incep sa strang...Smile fata de E-420-ul meu e racheta.


Exact, acum am aflat si eu. Eram chiar enervat ca e asa mare doar pentru un neinteresant port.

O alta informatie interesanta, ceva revolutionar dupa parerea mea. O-MD are o functie numita Live Bulb. Mia exact, pentru expuneri lungi vei vedea exact pe ecran reprezentarea live a expunerii pe masura ce se deruleaza. Canda arata ok, o opresti Smile G E N I A L

E de asemenea confirmat ca AF-ul cu obiective non-CDAF gen 35-100mm si 50-200mm este mai rapid decat cu E-P3. Avem si cateva masuratori, se pare ca sunt cam de 2 ori mai lente decat pe camere E 4/3 gen E-520. PAre deja rezonabil. Reped este vorba de obiective non-CDAF enabled, de aici presupun ca AF-ul cu obiective 4/3 CDAF (gen 14-42mm 40-150mm 14-54 II, Leica 25mm si altele) va fi cel putin la fel de rapid sau chiar mai rapid decat pe camera 4/3. Asta da veste buna. Totusi se pare ca nici un obiectiv 4/3 nu va suporta algoritmii C-AF, doar S-AF
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
serban17
http://www.styler...tent-retro
E-420 + 14-54 mk1 + 40-150 mk2
 
ghinitai
Foarte frumos.. chiar e un pas inainte. Focalizarea pare aceeasi de pe EP3 din videoclipul de pe youtube, sa vedem primele sample-uri la ISO mare acum..
 
qrazvan
Oricum se pare ca AF-ul pe mirrorless va mai clar mai rapid decat pe 4/3 pt. ca e si mult mai usor de obtinut AF cu metoda contrast-detection, decat cu phase-detection cum e la DSLR-uri.
E-5, 8mm, 12-60mm, 50-200mm
 
titeldragomir
http://www.styler...tent-retro
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
titeldragomir
http://www.dprevi...lympusem5/

Deci asta este...
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
d3xmeister
Un site a postat niste mostre, care sincer sa fiu arata mai rau decat ce se poate obtine cu E-P3

http://www.eprice...0/4698964/

Sa speram ca e vb doar de un firmware neterminat, sau de altceva, e greu de crezut ca senzorul ala, stiidu-l ca poate mai mult, sa fie asa de slab pe O-M5, mult mai slab decat pe Pana GX1 dupa ce se vede acolo.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
Bogdan Mitea
Am vazut si eu exemplele de pe acel site si sunt comparabile cu o cele scoase de o compacta.
Olympus E-M1
 
d3xmeister
Da, e inexplicabil, pentru ca deja stim ce poate Olympus cu vechiul senzor de 12mp, si stim si ca noul senzor este vizibil mai performant, implementat deja in G3 si GX1. E ceva ciudat aici.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
zoom
Obiectiv slab și/sau 16 Mp înghiesuiți?
 
d3xmeister
Naaaa, pai Gx1 si G3 nu au tot pixelii astia inghesuiti, si bate E-P3 la ISO de ii suna apa, pardon pixelii Smile
Obiectivul n-are treba cu zgomotul de imagine, si petele colorate care sunt pe toata imaginea.

3 crop-uri, 2 de la ISO200 si cel cu ceasul la ISO 1600
gfhrth.jpg tyjrthrth.jpg dsfdf.jpg

Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
d3xmeister
Vad ca nu prea se vede bine pe forum. Ideea e ca si la ISO200 imaginea e plina de pete colorate si plina de artefacte de noise reduction. Exact cum zice Bogdan, arata ca o compacta.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
zoom
La unele nu s-a dat NR deloc. M-am uitat și la pozele mele cu E-420, nu am găsit urîțenii d'astea. La ISO200 să arate așa urît!? Pînă și ochii fetei sînt spălăciți. A dat ăla cu acid pe el și nu cu apăSmile
 
titeldragomir
Eu zic sa aveti rabdare...asa se zicea si de E5 cind a aparut...asteptati ...eu sunt convins ca este peste E-P3...
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
zoom
Alt site cu teste. 45mm F1.8.
http://www.omuser...tid=179813
 
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 2
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,422,519 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.