header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
OM-D
florinb
Nu cred ca are cineva pretentia ca OM-D-ul ar fi mai bun ca un fullframe, dar dimensiunea e un avantaj mare, iar daca n-ai nevoie de viteza si calitate maxima e suficient de bun pentru majoritatea aplicatiilor. Plus ca postarile despre OM-D pare-mi-se se afla in threadurile numite: OM-D. E putin nedreapta remarca referitoare la vizorul electronicSmile) adica bun, un d800 are un vizor perfect functional fara curent, dar cam cate poze tragi cu el fara baterie?
 
zoom
Ca să te joci cu un aparat foto bun, să încadrezi, să vezi profunzimea de cîmp, să focalizezi manual, să încerci diferite obiective, nu trebuie neapărat să pornești aparatul foto. La Olympus, indiferent de aparat, trebuie să-l pornești pentru că nici focalizarea manuală nu merge fără curent. Pe un OM poți face asta fără să strici filmul. Nu e o problemă majoră bineînțeles, dar era vorba de involuția sistemului manual, mecanic, neelectronic.
Editat de zoom la 02-01-2013, 12:58
 
titeldragomir
zoom a scris:

M-ați amețit de tot, tu pui aici știrea apoi mai vine unul și pune aceeași știre pe Olympus OM-D. Ați făcut varză forumul ăsta. Mai bine faceți un topic uriaș cu toate discuțiile despre Olympus și gata.

Înainte la toată lumea îi plăcea OM-1 pentru că puteai să faci poze fără baterie, total manual, acum la un OM-D nimic nu mai merge fără curent, nici măcar vizorul. E, lasă că merge și-așa. Hai La Mulți Ani.


Aici este sectiunea dedicata m4/3...si pe topicul dedicat OM-Dului, acolo este sectiunea critica foto.

Pai daca era fara baterie nu se mai numea Digital...)))

Deci daca vrei fara baterie , numai filmul te poate ajuta.
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
zoom
N-are treabă cu digitalul. Era vorba de sistemul mecanic simplu combinat cu digital-electronic. Să poți face ceva simplu fără să consumi acumulatorul. Cum am zis, nu e o povară că nu se poate, ci doar o involuție.
Topicul deschis Olympus OM-D e despre același lucru, citește primul post din topic, adică hai să vorbim de aparatul în sine și ce știe să facă.

@florinb, dacă dpreview nu a făcut secțiuni separate pentru camera anului 2012 și le-a inclus pe toate în aceeași oală, a comparat cele 3 aparate foto și de aici iese pretenția că OM-D ar fi mai bun per toatal decît celelalte. Alea sînt voturile oamenilor în general și nu cred că toți care au votat le-au încercat pe toate ca să compare, decît ceva gen eu votez OM-D că pe ăsta îl am și-mi place.
 
florinb
Am impresia ca te irita confuzia dintre notiunile cea mai buna si cea mai performanta. Te-ar ajuta poate sa privesti cea mai buna ca...un fel de cea mai potrivita pentru utilizatorul obisnuit. Altfel lucrurile s-ar transa clar canon 1dX cea mai buna cameraSmile)

si mai e ceva...sistemul olympus e ieftin comparativ cu un sistem fullframe, ma refer desigur si la obiective de calitate aici.

si inca ceva....daca asta au votat oamenii, asta eSmile) o fi avand olympusul o mai buna strategie de marketing, cui ii pasa, e un vot popular si cu asta basta...
 
zoom
Nu merge. Dacă pentru cineva cel mai bun aparat foto e o compactă pentru că o poate căra peste tot asta nu înseamnă că o pot compara cu un FF. Și mie îmi place Olympus dar comparația între cele 3 aparate foto nu prea merge făcută. Sînt clase diferite, nu pot compara camioane cu autoturisme.
Și așa cum ai zis sînt și prețuri diferite. Și nu știu dacă cea mai performantă este 1Dx. Poate e Leica sau Mamiya sau Hasselblad. Și nu e chestie de marketing ci doar că 5D și D800 sînt mai scumpe și nu le poate avea oricine. Greșeala aici este la dpreview pentru că nu prezintă cum trebuie realitatea. Un site serios ar repartiza pe clase.
 
florinb
te afecteaza mult prea mult clasificarea astaSmile) da, daca oamenii ar fi decis o compacta, asta era cea mai buna camera. Tu, cumparator avizat, te-ai fi luat dupa preferintele votantilor sau dupa un studiu intens in prealabil? Si oricum, om-d-ul a castigat cu un punct procentual fata de nikon d800.
Si gandeste-te si la urmatorul aspect, ai fi lasat in categoria un canon si un nikon? atat? care ar mai fi fost suspansul? daca puneai om-d-ul la mirrorlessuri rupea tot acolo fara niciun pic de "drama". E marketing cat incape aici, 'the underdog' a castigat ca in orice film, asta nu inseamna ca in continuare lumea nu va mai paria pe favorit ci pe micul necunoscut cu viitor promitator.
Editat de florinb la 02-01-2013, 15:16
 
ghinitai
Faptul ca OM-D este camera anului era de asteptat. Olympus nu prea are ce sa caute in lupta celor 2 giganti Canon si Nikon, ca ar fi spulberat. A ales calea cea mai usoara si si-a inventat propria lui categorie de mana cu Panasonic. Pana acum le-a mers si au fost cu un pas in fata competitiei. Acum incepe greul, cand intra si ceilalti in competitie cu ei.
Chestia care mi se pare nesimtita la ei e ca OM-D-ul e un aparat plin de gadgeturi si are pretul pe care il are, dar E-PM2 si E-PL5 la care lipsesc stabilizarea pe 5 axe, weather seal, vizorul si calitatea lcd-ului costa tot prohibitiv.
 
zoom
@florinb. N-ai înțeles. Dacă era un vot pe un forum de trei lei nu avea importanță, dar dpreview se vrea un site profesional și trebuie să trateze serios treburile. Și nu mă afectează cu nimic, doar că mi se pare o păcăleală. Mă doare la bască pe cine păcălește, dar era așa ca discuție pentru că s-a pus informația aici pe forum. Ce trebuia să fac, să scriu bravo Olympus sînteți cei mai tari? Dacă comparau cu un 650D mai mergea, așa e vrăjeală. Adică chiar dacă îmi place Olympus trebuie să rămîn realist nu să mă entuziasmez la orice petardă dată de internet.
 
d3xmeister
Alt site cunoscut care a ales OMD camera anului http://theonlinep...-2012.html
De fapt, 99% au ales OMD.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
kos
ceva interesant: Olympus OMD EM-5 and Canon 5D MkIII | Nature Photography Field Tests
http://lindsaydob...otography/
Editat de kos la 05-01-2013, 00:57
 
Denis
Olympus a postat și pe facebook știrea:

"Olympus OM-D a fost votată “Best Camera of 2012” de către cititorii site-ului dpreview.
Sondajul realizat în decembrie 2012 de către recunoscutul site a inclus voturile exprimate de aproximativ 15.000 de persoane.
Având un stabilizator de imagine pe 5 axe extrem de eficient și cea mai rapidă autofocalizare (în conformitate cu testele interne Olympus din luna februarie 2012) disponibilă pe un aparat de fotografiat cu lentile interschimbabile, Olympus OM-D s-a bucurat de o serie de aprecieri și premii de la lansarea din luna aprilie 2012. Viteza impresionantă, flexibilitatea și calitatea imaginii acestui aparat foto de 16.1 megapixeli sunt particularități distincte recunoscute deopotrivă de utilizatori și critici. Această recentă apreciere, care vine de la utilizatori de camere foto și cititori ai site-ului dpreview, reprezintă o confirmare a calității oferite în practică de către modelele Micro Four Thirds."
OM-D E-M5, OM-1n, zuiko 12mm/F2, panasonic 20mm/f1.7, panaleica 25mm/F1.4, zuiko 45mm/f1.8, Zuiko 40-150mm, Zuiko 50mm/F1.8
Galerie foto: http://www.flickr...?details=1
 
http://www.flickr.com/photos/75495350@N07/?details
marius2die4
kos a scris:

ceva interesant: Olympus OMD EM-5 and Canon 5D MkIII | Nature Photography Field Tests
http://lindsaydob...otography/



nu mi se pare deloc veridic ce se prezinta acolo,dar nici nu am stat sa citesc.Pozele cu canonul au un boken ciudat.Poate a folosit 18-55 sau ceva obiectiv asemanator care se poate pune FF.
E620 + 11-22mm + 14-54II + 70-300 + 50mmf2 +Leica 25mmf1.4 +sigma 150mm 2.8 macro + FL36R + FL40Smile
http://marius-fot...ogspot.com
 
http://marius-fotografie.blogspot.com/
kos
marius2die4 a scris:

kos a scris:

ceva interesant: Olympus OMD EM-5 and Canon 5D MkIII | Nature Photography Field Tests
http://lindsaydob...otography/



nu mi se pare deloc veridic ce se prezinta acolo,dar nici nu am stat sa citesc.Pozele cu canonul au un boken ciudat.Poate a folosit 18-55 sau ceva obiectiv asemanator care se poate pune FF.


zice ca Canon 70-300 f4-f5.6L:
"Most of you will understand that to get the best out of your camera you need good lenses – lenses make a huge difference to the detail, colour and contrast that you are able to record. Hence the MkIII was kitted out with the fabulous Canon 70-300 f4-f5.6L, which is wonderful for near wildlife and portraiture. My little OMD wore a cheap but excellent 40-150 f4-f5.6 zoom. "
 
ghinitai
Testele astea sunt dintre cele mai rizibile. Imi amintesc cand d-abia aparuse E-PL1 si o persoana din Arad, cautand sa-l vanda facea teste de calitate intre el si dslr-urile de varf, spunand el ca este superior la calitatea foto. Pentru cei care nu stiu, E-PL1 era mult ridicat in slavi pentru motorul jpg.
Testele astea sunt pentru persoanele credule si atat. Calitatea vine cu pret si vine cu marime (a senzorului in primul rand).
Discutie mai detaliata de atat pe subiectul asta nu are sens.
 
dorupau
Si eu am votat OM-D-ul, cu toate ca acum sunt pe Nikon. Merita pt. ca a venit cu cele mai multe inovatii. Si bineinteles ca poate fi mai bun ca orice DSLR, nu neaparat in wildlife ci mai degraba unde este nevoie de discretie, portabilitate.
Olympus VR-310, D7000+etc...
http://teodor-pau...logspot.ro
 
http://teodor-paunescu-photo.blogspot.ro
titeldragomir
In ultima vreme se discuta la greu despre tehnica...obiective...aparate...

Felicitari..

Dar acum intreb si eu..

In afara de vorbe...fotografii mai face cineva?...

Nu prea am mai vazut fotografii postate pe aici in ultima vreme...
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
red bull
Corect Titel . Eu am venit cu cateva propuneri la '' Constructie site'' ,printre care si cu un Alfabet cu imagini( cine vrea sa posteze o imagine incepand cu litera urmatoare ) .Sau poate un joc din'ala< Fazan> Pfft . Poate poate...
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
Paul
@Titel - Daca ai stii cat m-am abtinut sa pun aceeasi intrebare, dar mi-a fost frica sa nu para ca sunt eu mai cu mot. Totusi vin cu alta intrebari ceva mai incisive, de ce aceia care sunt tot timpul nemultumiti de ce le ofera camerele nu posteaza fotografii? Oare nu ar fi mai frumoas sa ne laudam cu munca noastra? si nu sa discutam atat de mult despre ce ofera o camera sau alta? ma gandesc ca acele aparate foto, asa bune sau rele cum sunt ele sunt adresate fotografilor, oare noi suntem fotografi? ori doar niste persoane care sunt prea legate de tehnica si care nu vad nimic mai departe de performantele tehnice ale camerelor. Vede cineva si continutul fotografiilor? ori doar pixeli, ISO si alte povesti?

Mai aruncati o privire la clip-ul din link, pe mine ma face sa zambesc de fiecare data: http://www.youtub...ApO_BDRE8M
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
kos
paul_paun a scris:

@Titel - Daca ai stii cat m-am abtinut sa pun aceeasi intrebare, dar mi-a fost frica sa nu para ca sunt eu mai cu mot. Totusi vin cu alta intrebari ceva mai incisive, de ce aceia care sunt tot timpul nemultumiti de ce le ofera camerele nu posteaza fotografii? Oare nu ar fi mai frumoas sa ne laudam cu munca noastra? si nu sa discutam atat de mult despre ce ofera o camera sau alta? ma gandesc ca acele aparate foto, asa bune sau rele cum sunt ele sunt adresate fotografilor, oare noi suntem fotografi? ori doar niste persoane care sunt prea legate de tehnica si care nu vad nimic mai departe de performantele tehnice ale camerelor. Vede cineva si continutul fotografiilor? ori doar pixeli, ISO si alte povesti?

Mai aruncati o privire la clip-ul din link, pe mine ma face sa zambesc de fiecare data: http://www.youtub...ApO_BDRE8M


haha Smile, eu il asteptam demult pe Paul sa intervina, dar bine ca a facut-o Titel. Eu unul ma declar destul de multumit de E510-le meu, desi ma supara multe la el. Cea mai mare realizare ar fi sa nu mai car un aparat mare cand e de mers mult sau in conditii grele, cum tocmai am postat o poza (dar inca n-a aparut).
 
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 2
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,428,307 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.