header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
OM-D
ToniGenes
@Zoom

Cati dintre cei care au Olympus aici pe forum au nevoie de un tele performant ?
Eu in afara de mine nu mai stiu pe nimeni care sa pozeze wildlife sau actiune.

A doua intrebare : cati oameni ar fi dispusi sa cumpere un tele care costa 1500 $......10000 $ ?

Partea cu tele-urile e un segment foarte micut de piata.
Olympus are o feliuta mica de piata, deci partea cu tele-urile este infima.
De la alte marci, eu cunosc multa lume care pozeaza wildlife.
Nu cunosc personal pe nimeni care sa aiba un burlan din ala de +5000$.
Toti au obiective de maxim 1500$.
Ok, am pe facebook in lista de contacte cativa oameni care pozeaza cu burlane din alea mari, dar nu i-am intalnit niciodata.

Revenind la Olympus, cand ai o felie mica de piata, nu-ti permiti sa tii in productie divizii la care vanzarile sunt foarte mici, si la care profiturile nu ar mai acoperi costurile de productie.

De ce crezi ca Sigma nu mai face obiective pentru 4/3 ? Crezi ca nu s-ar mai fi vandut ?
Iti spun eu ca s-ar fi vandut in continuare obiective, numai ca 4/3 a devenit o feliuta mica care nu mai este nici interesanta si nici profitabila pentru Sigma.

Sunt de acord cu tine ca daca vrei clienti, trebuie sa cresti oferta de produse, sa ataci toate segmentele. Astea sunt chestii care nu se pot face instant. E nevoie de timp, strategie....Nu poti sa cresti peste noapte.

Cu m4/3 Olympus cred ca si-a crescut vanzarile cu 50%. Pare o crestere mare pentru companie, este insa nesemnificativa daca o raportam la piata foto.
Pana prin 2009, Olympus avea cam 5% din piata de camere avansate (DSLR). Acum cred ca are 7%.
Ca sa obtina aceasta crestere, Olympus a depus un efort urias : camere si obiective noi pe banda rulanta. Mai mult de atata nu cred ca putea sa faca.
Editat de ToniGenes la 07-01-2013, 12:57
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
Bogdan Mitea
Segmentul mirrorless a fost creat pentru a inlocui dslr-uri gen E-4xx, E-5xx, E-6xx.
Pentru fiecare clasa a aparut o alta mai performanta si mai usoara in greutate: PEN-uri si OM-D.
Anul viitor asteptam (si sunt sigur ca vom fi multumiti din punct de vedere tehnic) un mirrorles hibrid profesional ce va inlocui, probabil, E-5.
Au aparut obiective noi (m4/3) si vor mai apare altele.
Ce facem cu obiectivele 4/3 sub clasa PRO? Oricum sunt ieftine pe piata SH deci se considera o pierdere acceptabila. Cu timpul vor deveni vintage deci...poate se vor recupera banii.
Olympus E-M1
 
zoom
Eu mi-am spus părerea în general asupra a două lucruri pe care le-am văzut și le-am studiat: una ar fi pe partea de vizoare. Am văzut o grămadă și mi-am format o idee despre ce îmi place și ce nu. A doua a fost despre dpreview care a băgat în aceeași clasă trei aparate clar din clase diferite. Nu am nevoie să fac poze cu ele pentru că dpdv al construcției și modului de fotografiere sînt diferite, tehnic sînt alte clase. Vreți să mă apuc să spun iarăși diferențele strict tehnice între ele, care nu au legătură neapărat cu caliatea pixelilor? Dpreview făcea review-uri și încadra aparatele foto în anumite clase iar cînd vreai să le compari îți dădea opțiunea cu cine este cinstit să le compari. Și normal că mă bucur pentru ce a realizat Olympus dar să fim serioși...

Pentru că sîntem pe un site Olympus, e foarte greu pentru mulți să accepte realitatea mai ales dacă și-au cumpărat OM-D. Nu are absolut nicio legătură cu greutatea obiectivelor și a aparatului foto ci doar cu sistemele în sine și pentru ce mod de a fotografia au fost create ele. D-aia am dat o grămadă de exemple de fotografi că poate vă dați seama despre ce este vorba. Înainte nimeni nu băga în aceeași clasă formatele pe film pentru că era clar o diferență. Apoi înainte de OM-D nimeni nu compara FF cu 4/3. Acum, pentru că au votat mai mulți cu OM-D, gata e cea mai bună dintre toate? Ar fi tare frumos să fie așa dar eu cred că e o iluzie.

@katran, te înțeleg ce vrei să spui, pe bune.
@Bogdan Mitea, de acord cu tine.
@Eddy, te deranjează ce am scris pînă acum? Dacă da, mă scuzi.
 
Bogdan Mitea
OM-D este un aparat cu un design superb (parerea mea), o constructie solida si cu performante foarte bune pentru un aparat ce inlocuieste o clasa ca E-6xx.
Pretul mai mare fata de clasa amintita deriva din tehnologiile nou implementate in acesta.
Faptul ca a ajuns sa fie apreciat pozitiv pe site-uri de specialitate este imbucurator pentru Olympus (desi vanzarile mari sunt cele ce i-ar incanta mai mult) si un motiv, pentru noi, fanii, de a ne umfla, in sfarsit, in pene. Macar pentru o perioada.
Poate fi comparat cu un FF?
Depinde de utilizator. Pentru multi ce face e deja prea mult. Se vinde si doar pentru cum arata si cat e de usor.
Cine vrea sa fotografieze pasari mai trebuie sa astepte. In sala de sport nu e cel mai agil.
In studio, cu luminile si obiectivele potrivite (scumpe), sunt convins ca se apropie in calitate de un FF.
Se poate vinde produsul realizat cu el, in locurile unde se preteaza la performantele-i native, cu aceeasi bani ca un FF? Desigur.
Dar sa nu uitam nicio clipa, si Olympus a spus-o de la inceput: OM-D nu e din clasa PRO. Laudabil este faptul ca poate concura totusi aparate din clasa mai mare.
Olympus E-M1
 
Eddy
zoom a scris:

@Eddy, te deranjează ce am scris pînă acum? Dacă da, mă scuzi.


nu e nici un deranj, dar pur si simplu nu inteleg ce vrei
ti-am spus clar si au zis-o multi ca OM-D e un game changer, o revolutie, si pentru asta merita un loc I

"street photography" este un sector foarte important al artei foto si magaoaiele de DSLR-uri pur si simplu ne-au frustrat prin faptul ca nu se pot preta la asa ceva; chiar ieri imi povestea Paul cum rabateaza ecranul la OMD si il sprijina pe degetele aratatoare, si cu policarele face setari si trage, intelege si tu ca e ALTCEVA
 
zoom
Eddy a scris:

zoom a scris:

@Eddy, te deranjează ce am scris pînă acum? Dacă da, mă scuzi.


nu e nici un deranj, dar pur si simplu nu inteleg ce vrei
ti-am spus clar si au zis-o multi ca OM-D e un game changer, o revolutie, si pentru asta merita un loc I

"street photography" este un sector foarte important al artei foto si magaoaiele de DSLR-uri pur si simplu ne-au frustrat prin faptul ca nu se pot preta la asa ceva; chiar ieri imi povestea Paul cum rabateaza ecranul la OMD si il sprijina pe degetele aratatoare, si cu policarele face setari si trage, intelege si tu ca e ALTCEVA


E interesant că ai citit tot și n-ai înțeles. Era vorba strict de clase. Atît. Și XZ-1 e altceva. E mică și cu un obiectiv bun. E altă clasă? Este. OM-D e altă clasă față de 5D și D800? Este. Acu' e bine? Ști de ce am deschis discuția? Pentru că din fire nu îmi plac iluziile. Dacă ești sincer cu tine ai să vezi că nu poți să ai aceeași categorie formată din cele 3 aparate foto. Dacă este așa cum crezi tu că este "ALTCEVA" îl poți încadra în aceeași clasă? Nu, îți zic eu.

Pe mine, ceea ce spui tu despre ecranul rabatabil sau că e o revoluție sau un sector important în arta fotografică, nu mă impresionează. Pentru mine e un aparat foto mic, prea compact, cu un vizor care nu îmi permite să fac ce vreau (l-am studiat și nu o dată), am dubii cu privire la OM-D cu ce spunea d3x pe celălalt topic. După părerea mea e un substitut la DSLR, la ceva ce a fost bun de la vizorul optic cu microprismă mată la obiective de calitate ce nu trebuiau corectate software. E urît că mă faci troll pentru că încerc să deschid niște minți (nu neapărat ale voastre pentru că sînteți oameni inteligenți, dar poate vine cineva și citește și se întreabă) și să port o discuție normală și civilizată, plus că am studiat problemele, am văzut și 5D și OM-D, le-am comparat special ca să pot să vin să vorbesc despre ele.

Dar pe bune, mă opresc aici. Fiți fericiți.
Editat de zoom la 07-01-2013, 16:13
 
mircyx
In astfel de competitii modul de punctaj si apreciere nu tine cont de o singura caracteristica, factor, parametru etc. Este acelasi sistem ca la alegerea Masinii Anului in Europa spre exemplu.

In ultimii 50 ani Fiat a detinut locul 1 de 9 (noua) ori, iar Mercedes o data. Si sa aud vreunul ca Mercedesul nu-i masina performanta. Si in acest caz accesibilitatea este foarte importanta.

Eu si cred 99% din cei care scriu aici sunt de accord ca majoritatea camerelor profesionale Canon si Nikon sunt foarte bune, in special cele doua cu care va aruncati in cap, dar diferenta de pret intre OMD si celelalte doua este invers proportionala cu beneficiile tehnico-imagistice obtinute. Asta e!

Figurantii de regula dau din gura si se lauda cu ce si-au cumparat varul si doi vecini de pe strada, iar oamenii cumpatati calculeaza si testeaza, iar intr-un final dau exact cat trebuie pe ce au nevoie. Voi ce lipsuri aveti de ati zapacit thread-ul asta?

Pentru conformitate va mai spun o data ca personal stiu ce fac 5D si D800 si nu ma intereseaza sa aud (citesc) la nesfarsit. Pur si simplu ati intregut masura.
Olympus OM-D EM-1 + HLD7 / mZD 12-40 mm / mZD 75-300 II / Olympus FL 36R
 
www.photoblog.com/mircearaducan
ghinitai
Discutia asta nu are niciun rost, tocmai din cauza ca multi nu au inteles ce este de fapt un hibrid. In trecut aparatele astea erau numite bridge Oly C8080, Nikon 8700, Sony R1, Canon Pro1. Micro 4/3 sunt adevaratele bridge-uri din ziua de azi. Asta nu inseamna ca sunt superioare dslr-urilor sau ca o sa le inlocuiasca (cum sustin unii ca si-au schimbat trusele Pro pentru un Micro). Pur si simplu sunt alta categorie, destinata pasionatilor.
OM-D e camera momentului fie ca va place sau nu. S-a si investit mult in reclama, sa nu va ganditi acum ca toti cei care au votat sau si-au dat cu parerea au si pus mana pe una.
In viitor o sa vedeti multi pitiponci care pe langa Iphone o sa aiba si un micro 4/3 roz cu care o sa-si faca poze in wc-uri. Deja toate firmele lucreaza din greu la implementarea lcd-ului rabatabil la 180 de grade si la implementarea WI-FI-ului, ca prostitutia online sa mai avanseze un pas.

http://techcentra...en%202.jpg
 
adipocea
ghinitai, .nu e nevoie sa ai pe langa i phone nimic, in nici un caz un micro 4/3, ca iphone, cel putin de la 5 in sus, are o calitate a imaginii fantastica... iphone4s vedeam deunazi pe vimeo, a fost folosit la the great zacuto shootout,pe video, in care a fost comparat cu alde arri alexa, panasonic gh2 si a facut fatza destul de bine, avea dynamic range bun si gradatie buna a culorii la filmare... la poze se descurca mai bine decat n dslr-uri cu obiective de rahat la care nea caisa nu stie sa faca setarile... face el tot... asta e, vrand nevrand tehnica o sa evolueze in asa fel incat oamenii sa aiba acces la calitate cat mai buna cu gadgeturi cat mai mici... in viitor vom vedea aparate foto indoibile, flexibile, subtiri ca mai stiu eu ce, care fac poze extraordinare...nu e nimic rau in asta,calitate profesionala ce inseamna de fapt , inseamna cat mai aproape de realitate, reproducerea a ceva cat mai exact, cat mai clara imgainea...nu scrie nicaieri ca , pe viitor asta trebuie sa fie exclusiv privilegiul full frame-urilor sau mai stiu eu caror aparate
 
ghinitai
Pai atunci despre ce naiba mai vorbim? Iphone 5 si asa e de vreo 3 ori mai ieftin ca OM-D. Prosti aia de la Dpreview ca nu l-au inclus in top 3.


edit: Canon cauta sa-si faca un loc in nisa ocupata de brelocurile chinezesti.

http://www.dprevi...2MP-sensor
Editat de ghinitai la 07-01-2013, 18:00
 
Cosmin
@Paul si Toni
Stiu ca Paul nu se referea doar la mine si in mod direct. Dar cred ca asta reiese din modul in care am formulat prima fraza din postul meu anterior. Mai mult, nu e absolut nicio suparare.

Toni, iti multumesc pentru apreciere. Nu ma voi retrage de pe forum, insa ma voi opri in a interveni in discutiile astea tehnice asa cum am facut-o. Dupa cum spuneam, nu sunt prea multumit de ce a iesit si consider ca e mai bine asa.

Va stau insa la dispozitie cu placere, in situatia in care doriti sa discutam sau in cazul in care credeti ca va pot fi de ajutor in vreun fel.
 
titeldragomir
De...pierdui 20 de minute din viata mea sa citesc niste ...
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
ToniGenes
Cosmin a scris:

Va stau insa la dispozitie cu placere, in situatia in care doriti sa discutam sau in cazul in care credeti ca va pot fi de ajutor in vreun fel.


De unde sa stim daca ne poti fi de ajutor, daca nu stim ce stii ?
Poti interveni oricand. E un forum liber. Mie mi se pare ca au iesit bine discutiile. Iti faci griji inutile.
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
laurentiu
Pawer to the people!!!PartyPartyPartyPartyPartyCool
Em1 MK2 și cĂąteva obiective
 
d3xmeister
De acord cu Titel, niste discutii cam fara rost.

Nu inteleg de ce discutam atat pe niste chestii evidente. Sunt multi pentru care un iPhone e mai bun decat un Hasselblad. Da, ati citit bine, mai bun. OMD se adreseaza unui segment, acest segment e probabil mai mare decat celelalte, prin urmare a castigat. Aaa, ca sunt multi care sunt limitati de OMD, ca nu le place etc e la fel de natural ca un copac in crestere. Ce discutam de fapt aici ? Fiecare is face propriul raport intre cost/capabilitati/comfort/necesitati etc si alege.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
map
De cateva ore sunt posesorul unui om-d e-m5. Prima impresie a fost ce imi spunea cineva in Germania legat de mirrorless-uri... ca sunt Spielzeug si nu Werkzeug (jocul de cuvinte e prea frumos sa mai traduc) adica sunt altceva decat un dslr. Incet, incet descopar minunea tehnologica. Pana acum am facut doar jpeg-uri si cateva filmulete. Wow... o fi poate Spielzeug dar pozele sunt impecabile. Nu am facut pixel peeping dar pana acum pot spune ca nu vad o diferenta fata de cele facute cu dslr.
 
titeldragomir
Salut map...bine ai venit in mica noastra comunitate.
Felicitari pentru noul aparat.
Te asteptam cu fotografii...si participari la discutiile de pe forum.
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
ghinitai
Probabil el si l-o fi cumparat pentru spiel, nu pentru werk. E mai nasol cand ti-l iei pentru werk si iti dai seama ca nu tine pasul. Ne trebuie si parerea unui profesionist care si-l cumpara pentru a-l folosi la evenimente. Mie nu mi-a placut cum se comporta in situatii limita. Asa pentru day to day si orice altceva e mult mai mult decat inovativ.
 
d3xmeister
La ce nu tine pasul mai exact ? Si in comparatie cu ce, la ce pret si din ce generatie. Ca dupa forumurile astea ai impresia ca pana la D3s nici nu a existat fotografie profesionala, pt ca tehnic nu era posibil Smile))
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
ghinitai
Pai am scris la ce PROBABIL nu tine pasul, la evenimente (nunti, botezuri, avorturi, cand esti pe fuga cu ochiul pe un subiect in diferite conditii). As vrea sa vad si eu un fotograf in actiune in conditiile astea. Cu entry level-urile de la dslr-uri nu e nicio problema, de foarte mult timp lumea le-a folosit in conditiile astea. Poate face fata cine stie... as vrea sa vad.
Oricum ideea era ca MAJORITATEA lumii care si-l cumpara e clar ca il cumpara ca inlocuitor la aparatul portabil de pana acum si probabil ca de aceea neamtul ala il considera jucarie cand el era folosit sa inlocuiasca o jucarie. Daca il cumperi ca sa inlocuiasca scula profesionala, s-ar putea sa te simti limitat.... sau nu?
 
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 1
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,428,343 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.