header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
Olympus OM D
ghinitai
d3x, esti prea incordat, destinde-te! Ia si tu ca pe glume lucrurile la care pun smily face din ala. Nimeni nu incearca sa-ti faca intepaturi sau sa para destept. Urmaresc forumul asta in fiecare zi pentru ca imi place, imi plac oamenii de aici, discutiile sunt interesante si majoritatea timpului glumele mele sunt tratate ca glume (ori ignorate ori cu un alt raspuns hazliu), se pare ca esti singurul care se ofuscheaza. Scuza-ma ca ma plictisesc si incerc sa mai fac un subiect de discutie pe forum! De cateva ori am vazut ca pornind de la o gluma, un subiect derizoriu a deviat intr-o polemica cu informatii interesante.
Craciun fericit! si poate in noul an nu ne mai "ciocnim" in felul asta, ca este destul de stresant si pentru mine sa gasesc un raspuns serios la o gluma.
 
Bogdan Mitea
Spiritele se linistesc de la sine: pentru ca sunteti cu totii oameni buni.
Craciun fericit!
Olympus E-M1
 
puiugr
Craciun fericit la toti!
https://www.facebook.com/Fotograf-Grapinoiu-Petru-1117832321567050/
 
https://www.facebook.com/Fotograf-Grapinoiu-Petru-
titeldragomir
Bogdan Mitea a scris:

Spiritele se linistesc de la sine: pentru ca sunteti cu totii oameni buni.
Craciun fericit!


Corect.
Craciun fericit tuturor...indiferent de marca aparatului...Thumbs up
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
Ionut78
...si de numarul de megapixeli Wink. Craciun fericit!
Olympus PEN
 
d3xmeister
Imi cer scuze daca am inteles gresit. Craciun fericit !
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
ToniGenes
ghinitai a scris:

Katran sustinea ca Olympus fabrica unele din cele mai solide obiective desi eu am adus ca argument ca si debitul de obiective vandute probabil este mult mai mic decat la concurenta. Uite ca in cazul asta nec are 2 produse cu probleme de la Oly.


Eu sustin in continuare asta, si nu doar despre obiective, ci si despre camere.
Spun ca sunt printre cele mai fiabile, insa nu pretind ca sunt fara moarte. Unele se mai strica, este normal. Uneori sunt suprize si la produsele noi.

Si eu am avut probleme cu 50-200-le cumparat SH. I-a iesit garnitura de cauciuc care asigura ws-ul, cred. L-am reparat si asta e. Dar era un obiectiv SH si cred ca a fost folosit din greu.

Mai am vreo 4-5 obiective cumparate de mine (noi) care n-au avut nicio problema.
Cred ca si Panasonic are obiective fiabile.

Este normal sa mai fie si la Olympus probleme : mai pica cate un obiectiv, se mai strica placa de baza de la cate un E-5. Ghinion poti sa ai si la un lucru nou.

Daca vrei probleme serioase, du-te la Nikon ca sa vezi ce inseamna probleme !
Spuneau niste utilizatori pe forum ca 18-105 nu tine mai mult de 3 ani.
D7000 o camera buna, dar atatea probleme : pete pe senzor, obturator cazut dupa cateva mii de cadre, focalizare decalibrata (camera trimisa de n ori in service si problema nerezolvata).

Este adevarat ca Olympus vinde cam de 5 ori mai putine camere decat Nikon, dar eu nu am auzit de niciun caz la Olympus de camera cu pete pe senzor.
Nici nu prea am auzit de camere care sa cada dupa cateva mii de cadre.
Nu sunt foarte sigur de pocnitorile astea noi (PEN-uri). Nu bag mana in foc ca-s la fel de bune.

Vrei sa-ti mai spun ca un foarte experimentat utilizator Nikon de pe Softpedia (Nicolaie) ii explica altuia ca este foarte normal ca un obiectiv sa joace in montura (aveau amandoi Nikon). Cel care era incepator reclama un joc suparator la obiectivul lui.
Cand le-am explicat ca doar la Nikon este normal sa se intample asa ceva, le-a picat fata si s-a lasat tacere. Smile :lol: Eu nu am intalnit un astfel de joc la niciun obiectiv si la niciuna din camerele pe care le-am testat la Olympus. Nu pretind ca nu or fi si exceptii, dar eu nu am intalnit nici macar una.

Vrei sa mai vorbim despre altele ? De exemplu despre sistemul de curatat senzorul ? Smile
Hai s-o lasam moarta pentru moment !

CRACIUN FERICIT !
Distractie placuta alaturi de cei dragi.

--
Editat de ToniGenes la 25-12-2012, 21:01
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
d3xmeister
Pana una alta, OM-D castiga poll dupa poll ca si camera anului, inclusiv cel mai important

http://www.dprevi...-2012-poll

Chiar si pe alte continente:
http://translate....79830.html

Si in lumea 4/3 bate tot: http://www.43rumo...-the-year/

-
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
mircyx
Multumim Dexter de link. Mi-a scapat, dar am votat.

Poate ar trebui pus link-ul intr-un thread in prima pagina ca sa fie accesat de cat mai multi. Presupun ca nu sun tfoarte multi care au dubii in ceea ce priveste OM-D-ul.
Olympus OM-D EM-1 + HLD7 / mZD 12-40 mm / mZD 75-300 II / Olympus FL 36R
 
www.photoblog.com/mircearaducan
Eddy
pe la cine nu a trecut Mos Craciun, macar plodul asta sa treaca
la_multi_ani.gif
 
ghinitai
@katran Toate lucrurile pe care le-am avut nu au avut nicun fel de probleme, asta nu inseamna ca nu sunt aparate de la firmele astea care nu au probleme. Eu banuiesc ca majoritatea persoanelor care au probleme cu aparatele nici nu se chinuie sa citeasca manualul sa vada in ce parametrii trebuie folosit, sau se comporta cu el ca cu o carpa si dupa aia dau vina pe scule. La Nikon am auzit si eu de multe probleme, probabil sunt mai slab fabricate si nu tin la tavaleala. Din fericire nici nu am o parere prea buna despre multe lucruri de la ei.
La Nikon nu mi-a jucat niciun inel, depinde si de ce obiectiv este vorba. Chiar am avut un 55-200 (cel mai fara de pretentii obiectiv) si la peste 70 de mii de cadre facute de fotograf de nunta, functiona ca nou, singura probleme fiind cauciucul umflat (cred ca folosesc guma de mestecat in loc de cauciuc)
Oricum sunt de acord sa lasam subiectul deoparte ca nu are nicio finalitate. Este vorba doar despre niste pareri. Probabil daca as face fotografie si mi s-ar strica ceva le-as face si eu reclama negativa, avand in vedere grija pe care o am fata de aparate.
@Eddy Sa treaca sa le arunce banii din casa Smile
 
red bull
katran ,multi care pozeaza nu se uita doar la soliditatea sau fiabilitatea obiectivelor ,aparatelor. Se uita la diversitatea obiectivelor oferite de alte branduri ( Canon ,Nikon) .Ma uitam pe DpPreview si am vazut ca Nikon pune la bataie 87 de obiective ,Canon 103 si Olympus 38. Eu spun ca pentru multi conteaza si asta ,pe langa faptul ca iau in calcul si accesoriile ,centrele de service,posibilitatile de upgrade,comunitatea ,etc .Deci conteaza mult mai multe lucruri ...fara sa mai vorbim si de Body-urile din dotarea altor marci.Wink
Dar e doar parerea mea ,poate nu am dreptate.
Mie imi place forumul asta si sper sa fie din ce in ce mai profi ,eu spun la toata lumea despre el, incerc sa-i atrag si pe altii pe aici Thumbs up
Inca Odata Sarbatori fericite Party
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
Sorin
Intrebare: ati folosit/probat pentacon 300mm f/4 pe un olympus? Imi lipseste mult 70-300 de cand a crapat (poate sa fie o optiune f ieftina pentru mine)
Am gasit in sfarsit ceva pe net, nu are calitate imaginea scoasa cu acest obiectiv. Caut in continuare o varianta ieftina pentru un tele... scz pentru interventiile puerile
Editat de Sorin la 26-12-2012, 11:45
 
ToniGenes
@Redbull

Sunt de acord. Nu contest avantajele ofertei mai mari de obiective. Insa asta este alta discutie.
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
Paul
@nec_so - Cu orice obiectiv tele se lucreaza greu pe focus manual, cat despre calitatea Pentacon 300mm nu stiu prea multe, insa este extrem de mare si greu pentru ca a fost gandit pentru full frame, mai exact are 2 kg cu tot cu adaptor, este mai greu decat 35-100 Oly SHG cu care eu lucrez foarte greu in teren. Mai bine strangi bani si iei un 100-300 de la Panasonic decat sa arunci cu banii pe chestii pe care le utilizezi doar de cateva ori.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
Sorin
paul_paun a scris:

@nec_so - Cu orice obiectiv tele se lucreaza greu pe focus manual, cat despre calitatea Pentacon 300mm nu stiu prea multe, insa este extrem de mare si greu pentru ca a fost gandit pentru full frame, mai exact are 2 kg cu tot cu adaptor, este mai greu decat 35-100 Oly SHG cu care eu lucrez foarte greu in teren. Mai bine strangi bani si iei un 100-300 de la Panasonic decat sa arunci cu banii pe chestii pe care le utilizezi doar de cateva ori.

Mersi pentru sfat. Sunt putin agitat fara 300.
OM-D E-M1
OM-D E-M5
... si alte maruntisuri

Galerie foto:
http://www.flickr...601174@N08
https://www.faceb...tos_stream
 
Sorin
Legat de oly 70-300 evenimentele au decurs astfel: era o zi cu ploaie marunta (ca multe altele in care am facut poze) si faceam o paralela e620 vs OMD - aceleasi cadre cu aceleasi setari schimband doar obiectivul. Totul a decurs normal. Am sters stropii de apa si am plecat acasa. Dupa doua zile E 620 nu mai declansa, ecranul era ok.. Am scos grip-ul l-am lasat vreo 2 ore si am introdus numai bateria. Fara obiectiv am verificat cum porneste... mi-a dat eroare "dc+" in vizor deoarece ecranul era mort. Am montat obiectivul 300 pe OMD , incerca sa faca autofocus, o caraiala si atat . Cauza? Habar nu am, am avut situatii similare de atatea ori cu e 620 insa nu am avut probleme. Concluzia? poate sa fie intr-adevar umezeala. Totusi sa nu se inteleaga ca am lasat sa ploua pe scule… Sper din tot sufletul sa nu fie o mica incompatibilitate intre obiective 4/3 si aparate m4/3 (legat de tensiune, curent absorbit) care sa duca la aceste incidente. Redau totul asa cum s-a intamplat pentru ca voi din comunitate sa fiti mai precauti.
La urma urmei asta nu inseamna ca obiectivele oly nu au fiabilitate... probabil este numai vina mea.
OM-D E-M1
OM-D E-M5
... si alte maruntisuri

Galerie foto:
http://www.flickr...601174@N08
https://www.faceb...tos_stream
 
Sorin
Sincer acum am oarecare teama sa mai folosesc 12-60mm pe OMD.
Poate dau SWD-ul daca mi se face o oferta valabila. Astept pe cei interesati!
OM-D E-M1
OM-D E-M5
... si alte maruntisuri

Galerie foto:
http://www.flickr...601174@N08
https://www.faceb...tos_stream
 
Fnx
nec_so a scris:

Legat de oly 70-300 evenimentele au decurs astfel: era o zi cu ploaie marunta (ca multe altele in care am facut poze) si faceam o paralela e620 vs OMD - aceleasi cadre cu aceleasi setari schimband doar obiectivul. Totul a decurs normal. Am sters stropii de apa si am plecat acasa. Dupa doua zile E 620 nu mai declansa, ecranul era ok.. Am scos grip-ul l-am lasat vreo 2 ore si am introdus numai bateria. Fara obiectiv am verificat cum porneste... mi-a dat eroare "dc+" in vizor deoarece ecranul era mort. Am montat obiectivul 300 pe OMD , incerca sa faca autofocus, o caraiala si atat . Cauza? Habar nu am, am avut situatii similare de atatea ori cu e 620 insa nu am avut probleme. Concluzia? poate sa fie intr-adevar umezeala. Totusi sa nu se inteleaga ca am lasat sa ploua pe scule… Sper din tot sufletul sa nu fie o mica incompatibilitate intre obiective 4/3 si aparate m4/3 (legat de tensiune, curent absorbit) care sa duca la aceste incidente. Redau totul asa cum s-a intamplat pentru ca voi din comunitate sa fiti mai precauti.
La urma urmei asta nu inseamna ca obiectivele oly nu au fiabilitate... probabil este numai vina mea.


Am avut si eu un 70-300 si-l foloseam cu adaptor pe un PEN. Mergea foarte bine.
La un moment dat, am montat adaptorul si obiectivul in graba ca sa prind ceva interesant si facea cum zici tu. Caraia incet si nu focaliza. Am crezut ca si tine ca a picat obiectivul. Dupa care le-am scos si le-am montat din nou si a mers. Problema era ca nu stransesem suficient de bine adaptorul si nu faceau contact toti pinii. Vezi poate din cine stie ce motiv nu cumva nu ai un contact slab intre pini. Curata-i eventual sau strange mai tare, misca poate are joc...
Sper sa-ti fie de folos..
Sarbatori fericite tuturor!
E-PL5, OM-1
 
ghinitai
Eu daca folosesc ceva intr-o atmosfera umeda, cand ma intorc acasa il pun intr-o cutie cu pungulite de silica gel pentru orice eventualitate. Mai mult ca sigur de la umiditate s-a declansat totul. Sunt multe cazuri in care persoane neavizate au incercat adaptarea unor obiective la body-uri necompatibile si au ars aparatul din cauza unui scurt la conectorii de pe montura. In conditiile mentionate de tine cred ca era de ajuns sa intre o cantitate mica de apa pe montura obiectivului sa declanseze tragedia. Spune mersi ca nu s-a intamplat chestia asta cu OM-D-ul.
Acum nu poti folosi 70-300-le pe modul manual?
 
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 7
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,372,325 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.