header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
OM-D E-M1
ToniGenes
Eu l-am intrebat asta:
" Question about Olympus settings, did you set up "Release priority" OFF for C-AF ? "

Raspunsul lui:
" We experimented with the various focus-related settings for both cameras and chose that set of options that worked best. I do remember switching between release and focus priority but I don't recall the exact differences in performance. "

Ti se pare ca raspunde la intrebarea mea ? Smile
Dupa asa raspuns diplomatic, consider ca este habarnist si ca de fapt nu stie care sunt setarile pentru AF, nici nu cred ca a auzit sau folosit vreodata "RLS Priority".

In lumina celor scrise mai sus si in conditiile in care altii au obtinut cu totul alte rezultate, declar testul de pe youtube null, nerelevant.

Nu cred ca E-M1 exceleaza la C-AF, dar cred ca este ok cu obiectivul si setarile potrivite, dovada ca cei de pe dpreview au obtinut rezultate bune cu el.
Asa cum ti-am spus si pe privat, un DSLR PRO este mai bun la C-AF. Dar si DSLR-ul are dezavantajele lui.
In functie de nevoi, fiecare alege unealta potrivita.

Inchei cu un nou link:
http://www.dprevi...t/53291945

Oare cum o fi reusit omul asta sa scoata poze impecabil focalizate pe C-AF cu caini alergand spre el ? Smile Smile
Iar unele sunt facute la F/2.0, deschidere a diafragmei la care DSLR-urile au uneori probleme si la cadre statice.

-
Editat de ToniGenes la 16-04-2014, 13:48
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
Paul
Eu nu am vrut sa comentez prostia aia de review, l-a facut in interior cu o ciudatenie de lumina fara sa stie sa seteze aparatul. Eu am testat E-M1 cu tele 4/3 50-200 swd la patinoar, cu patinatori care veneau spre mine si cu si fara tracking activ cu 40% rata de succes, tracking-ul scapa pentru ca erau mai multi patinatori, dar C-AF-ul era ok, atata timp cat nu scapa din zona de contrast si facea cursa completa pentru a gasi focusul, totul era ok, deci cu o lentila 4/3 merge cel putin multumitor, cu altceva nu am testat, dar nu cred in spusele lui atata timp cat toate celelalte review-uri oficiale au relatat ca C-AF functioneaza cel putin mutumitor si ca este mult mai bun decat la E-M5. Se vede oricum dupa cum povesteste despre aparate ca nu le-a testat indeaproape si nu a citit manualul fiecarui aparat.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
red bull
Acum fara suparare Paul, te auzi ce ai spus ? 40 % si e ok? Surprise . Poate nu ar fi rau sa refaci testul si pe urma sa ne spui...
Eu sunt de alta parere : cei care au acum mirrorless au avut candva DSLR , banuiesc ca aia comenteaza , nu cei care au avut o compacta . Deci o camera foto care sta la AF-C mai bine decat mirrorlesurile astea ; si normal ca vad diferenta si sunt putin dezamagiti , mai ales daca si-au vandut DSLR-ul si au mai pus ceva bani sa treaca pe sistemul asta .
katran , am citit toate comentariile de la clipul ala si chiar daca nu ti-a dat un raspuns punctual la chestiunea ridicata de tine consider ca totusi ti-a raspuns . A spus clar ca a incercat mai multe setari si a aplicat-o pe aia cu cele mai ok rezultate.
Normal ca si DSLR-urile au puncte mai putin bune, dar daca stam sa analizam in detaliu care sistem crezi ca are mai multe dezavantaje? pentru pro -fesionisti daca tot ai zis de DSLR-uri PRO Wink

Sincer ,pe mine nu ma deranjeaza tare mult chiar daca se descurca mai prostut in AF-C . Trag in rafala putin spre deloc , AF-C folosesc rar .
Oricum , eu inapoi pe DSLR nu mai merg . Cel putin la sistemul asta nu am BF sau FF sau daca nu e focusul acolo unde trebuie aproape sigur ca e din vina mea. Eu iau aparatul ca pe un intreg si per ansamblu sunt multumit de el. Dar asta nu inseamna ca nu ma uit si la alte sisteme sau ca nu sunt constient de minusurile existente. Daca maine gasesc ceva ce imi place mai mult plec de pe sistemul asta cu viteza si cu sut.
Deocamdata e ok.
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
Paul
Red, cred ca este foarte ok, pentru ca obiectivul era pentru DSLR si functiona cu adaptor si la viteza cu care vine spre tine un patinator cred ca da este ok, eu nu am pornita optiunea de declansare doar atunci cand focusul este confirmat si daca trag cadru dupa cadru, normal ca sunt sanse mari sa am o gramda de cadre out of focus.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
red bull
Avem pareri diferite Paul. Da nu'i bai . Nu cand se foloseste obiectiv cu adaptor ai la indemana si detectia de faza si detectia de contrast + traking ? ala nu e un avantaj?
katran , nu ti se pare ca si in pozele cu cainii zgomotul e cam mare ? vizibil ? chiar daca sunt si la ISO 200 ?
Editat de red bull la 16-04-2014, 16:45
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
ToniGenes
Zgomotul poate sa fie mare daca pozele au fost subexpuse initial si le-a ridicat apoi expunerea la editare.
Am vazut si poze cu zgomot mare facute cu FF-uri (D800) la iso mic (ISO-400) nicio problema.

Dar nu despre asta era discutia noastra de aici.
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
red bull
Corect katran , dar e tot legat de EM1 deci nu am deviat foarte tare de la subiect.
Daca folosesti preseturile din camera atunci nu mai trebuie sa ridici expunerea la editare ( in general) dar tot are zgomot . Zgomot care la EM5 nu-l vedeam.
Mie mi se pare ca este mai mult detaliu in iarba decat pe caini.
Raman la ideea mea , expusa mai devreme, ca cei care au venit de pe DSLR vad diferenta la AF-C . Cam asta e. Nu stiu , poate tovarasu' din clip bate campii ...habar nu am . Dar este o vorba : de unde nu e foc nu iese fum.
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
ToniGenes
Daca tot am deschis subiectul, eu cred ca senzorul Panasonic de pe E-M1 este un pic sub cel de pe E-M5. Probabil E-M1 are ceva mai mult zgomot in umbre si la ISO mic.
Dar per total, E-M1 ramane o camera buna, este peste E-M5.

Am mai testat cineva ISO-100 vs ISO-200 pe E-M1 ?

O alta intrebare pentru cei care au avut E-5 si au trecut pe E-M1, care este mai bun la ISO mic ? Sunt pur si simplu curios.
La E-5 cand sunt pe ISO-100 aproape ca nu am zgomot. Se intampla la fel si la E-M1 ?
-
Editat de ToniGenes la 16-04-2014, 21:14
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
Paul
De cand am E-M1 nu m-a mai interesat ISO ca inainte, lucrez foarte relaxat la ISO 400 si cand vreau chiar sa fie curata imaginea stau la ISO 200, insa nu am nicio problema sa urc la 3200, acum nu stiu ce sa zic de ISO 100, cand l-am intrebat pe Thomas la lansarea E-M1 ne-a zis sa il utilizam numai daca este strict necesar, altfel sa lucram la ISO 200. Eu unul nu folosesc ISO minim decat daca vreau sa lucrez cu diafragma foarte deschisa in lumina multa, dar asta se intampla rar. Altfel, ce mi se pare mie extrem de important sunt lentilele utilizate, acolo se vede o diferenta enorma in rezultatul final. Incerc sa ma concentrez mai mult pe fotografie decat pe zgomot, iar zgomotul de la noii senzorii mi se pare mai mult decat de bun simt.

Zgomot mai mare la E-M1 decat la E-M5? se prea poate, dar eu unul nu l-am sesizat deloc, la ISO mare sigur E-M1 este peste E-M5.

Cat despre povestea cu autofocususul, nu stiu ce visati voi sa fie E-M1. oameni buni, cati din cei care comenteaza aici au nevoie de C-AF ultraperformant in realitate? E-M1 este un aparat bun, dar nu este avion, vreti sport? vreti sa fotografiati masini de F1? treceti la DSLR de top si gata, dar nu stiu de ce am eu impresia ca nici unul dintre noi nu are de ce sa cumpere asa ceva, pentru ca nici unul nu scoate bani din fotografie indeajuns cat sa isi cumpere 4D si alte "diamante", deci nu se justifica investitia.

C-AF-ul trebuie testat cu lentile micro 4/3, Oly nu a zis niciodata ca are suport identic pentru autofocus la fel cum avea pe E-5 de exemplu pentru lentilele vechi 4/3. Cel putin cu 14-35mm f2.0 sunt mult mai fericit pe E-M1 decat eram pe E-5, merge mult mai bine, dar la 50-200 SWD nu sunt la fel de multumit. Cand am zis 40% reusite a fost o aproximare de-a mea bazata pe rezultatele din conditiile acelea de test, de lumina de zi cu nori si cu patinatori care se miscau destul de repede. Trackingul nu putea fi folosit cum trebuie pentru ca erau foarte multe persoane care intrau si ieseau din cadru. La C-AF eu nu activasem functia de declansare doar cand era focusul confirmat si normal ca am declansat si cand imaginea nu era focalizata, ideea este ca am fost sincer si v-am spus realitatea testului meu, voi iesi la pasari sa vad ce se intampla cu adevarat cu C-AF-ul si voi reveni la subiect.

Later edit: am gasit un articol despre combinatia asta cu 50-200 SWD si zice nenea acolo ca trebuie activate mai multe puncte de focalizare decat unul singur si sunt sanse mari sa cresti rata de succes. Lucrul asta nu il incercasem pana acum, iata articolul: http://www.furnfe...0-200.html
Editat de Paul la 17-04-2014, 00:11
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
red bull
Stai relaxat mai departe Paul . Nimeni nu a crezut ca a intrat pe vreun aeroport , toti stiu ca au intrat pe forum ,cred Wink. Doar ca eu ma gandesc la faptul ca sunt alte aparate care chiar au ISO mai curat decat EM1 , si le-am avut in posesie / si-am crezut in povesti desi nu cautam avion. Thomas ala putea sa povesteasca ce vroia , el avea interesul ca aparatele astea sa se vanda . Eu am interesul sa aflu cat mai multe despre aparatu' asta si cat mai multe pareri pentru ca am dat bani pe el. Faza cu obiectivele sa i-o spui altuia , daca vad zgomot la ISO 200 cu 45-ul si la EM5 cu 12-50 nu era atat de pronuntat ,atunci nu cred ca e de la obiectiv. Si as fi crezut ca e stricat aparatu' , dar acelasi zgomot il vad si la altii care au EM1. Noroc ca e granulatia mai fina ( mica ) si ca se poate procesa . Tocmai de aceea am spus si ma repet : Da Nu-i Bai Smile
Da , vreau sport , pentru ca se pretinde a fi un aparat performant si de top. Sau daca nu cel putin sa fie in stare sa recunoasca unele neajunsuri. Si nu vreau sa improsc cu noroi , vorbesc despre realitate si ideal ar fi sa vedem partile mai putin bune exact asa cum le vedem pe alea bune.
Imi place foarte mult aparatu' asta , si chiar daca EM5 are un ISO 200 mai curat decat EM1 ( cel putin asa vad eu la mine si la altii) , nu-mi pare rau deloc de alegerea facuta ; gripul ala face mult pentru mine , cat si alte chestii . Nu inteleg de ce unii de pe aici nu vor sa vada si sa recunoasca si partile mai putin bune. Olympus a facut pasi in fata ,dar inca suntem ca trabantistii / putini , entuziasti si in stare sa ne luam la intrecere cu aia cu BMW-uri desi stim ca pierdem Waiting

Dar vreau sa mai discutam de unele impedimente:
Camera Raw 8.0 de la Adobe PP CC nu deschide ORF-urile .
In Lightroom 5.2 se deschid ORF-urile ,dar ''camera calibration '' nu functioneaza ; s-ar putea ca nici ''lens corection'' sa nu functioneze pentru ca nu vad nici o schimbare / dar am zis ca poate nu era ce corecta la obiectivele de la Oly.

Acum sa spun si de cateva lucruri care-mi plac :
- Imi place ca porneste destul de repede.
-Autofocusul rapid , in lumina buna
-Gripul , imi place cum il simt in mana , desi la dimensiune a urcat destul de mult si se apropie de un DSLR entry-level.
- Manevrabilitatea. Cele doua rotite de reglaj sunt minunate , si fara sa vreau ma duc cu gandul la Nex 7 cu al lui TRI NAVI . Daca nu avea astea doua rotite pentru reglaj as fi ramas pe Nex.
-Balansul de alb .
-Stabilizarea , e punctul foarte al acestui aparat . Foarte buna , foarte prezenta . Desi daca stau sa ma gandesc si altii de pe alte sisteme fac poze faine fara stabilizarea asta . Si peisagistii oricum prefera trepiedul, pentru timpi lungi de expunere oricum ai nevoie de el .
- Faptul ca blitzul se sincronizeaza pana la 320 s
-Declansatorul este destul de silentios , am fotografiat oameni in varsta si nici macar nu si-au dat seama mai ales ca ei nu mai sunt asa sensibili la zgomot.
-45-ul . Ok , asta nu e neaparat legat de aparat dar si asa o sa-l pun aici ; mi-ar place si 75-ul dar in veci nu voi da banii aia pe el. Urmatoarea achizitie va fi 25-ul Thumbs up

La sfarsit poate imi vindeti si mie un pont si imi spuneti ce sa fac sa nu mai am la portrete tenta de galben/ orange , desi aparatul este pe Natural cu saturatie 0. Pot sa scot din editare dar eu as fi vrut sa iasa ce trebuie din aparat.

Am scos pe hartie poze facute cu aparatu' , imi plac . Am mai intrebat si pe topicul de printare care e semnificatia de pe verso-ul pozei ( N N -1 N ) , cum sa o interpretez dar nimeni nu da din casa.
Editat de red bull la 17-04-2014, 09:01
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
ToniGenes
red bull a scris:

La sfarsit poate imi vindeti si mie un pont si imi spuneti ce sa fac sa nu mai am la portrete tenta de galben/ orange , desi aparatul este pe Natural cu saturatie 0. Pot sa scot din editare dar eu as fi vrut sa iasa ce trebuie din aparat.


La o cautare rapida pe internet, am gasit solutia asta. Cineva a confirmat ca a functionat. Este vorba despre E-PL5, dar banuiesc ca setarea asta este in toate camerele Olympus mai noi.

"To remove the overly warm colors, go into the custom menu (the one with the gear icon) and go to submenu 'G.' in here you'll find a setting for Auto White Balange that says "Keep Warm Colors," this is set to ON by default. Switch this setting to OFF and your pictures (especially indoors and in low light) will not have that orange look."

Aici este intreaga discutie:
http://www.dprevi...t-51345409


Testeaz-o, te rog, si spune-ne si noua daca a functionat. Daca o gasesc pe E-5, o sa testez si eu.

-
Editat de ToniGenes la 17-04-2014, 09:23
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
red bull
Thumbs up
Deci pana la urma poate nu bat campii .
Sa stii ca eu la portrete folosesc presetul din camera pentru portret ; adica pur si simplu comut pe scene ,pun pe portret si trebuie sa recunosc / aparatul isi face treaba minunat. In cel mai rau caz scot la editare , dar o sa incerc si chestia aia Wink
Editat de red bull la 17-04-2014, 09:34
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
Bogdan Mitea
Eu am dat jos optiunea de care spune Tony de multa vreme. Se observa diferenta.
Daca vorbim de developarea ORF, nu imi mai place cum isi face treaba Aperture. Dupa deschiderea fisierului face el de capul lui o interpretare si imi omoara detaliile. OVF3 ramane de baza impreuna cu Photoshop.
Parerea mea despre E-M1: un aparat superb, ma impac cu el mai bine decat cu E-M5 sau E-3. Are plusuri si minusuri la fel ca orice aparat. Il consider un aparat de top (prin prisma optiunilor de configurare). Am facut poze cu 25mm la f/1.8 intr-o zi insorita, intre orele 12 si 13. Viteza 1/8000 mi-a permis acest lucru. Subiectele in miscare nu mi-au pus niciun fel de problema. Este un aparat precis ca o pusca cu luneta, vizorul superior fata de cel de pe E-M5 ajuta foarte mult.
Olympus E-M1
 
red bull
Bogdan ,sa inteleg ca o editezi in OVF3 si pe urma o treci prin Photoshop? Pai iti dai seama ce treaba buna era daca mergea Camera Raw si pe urma mergeai mai departe cu Photoshop?
Sincer , nu pot sa spun ca eu nu ma impac cu el, ba chiar am spus ca-mi place aparatu' cu tot ca vad si partile mai putin bune. Dar eu nu ma rezum la comparatia cu alte camere foto de la Olympus , perimetrul meu nu este restrans doar la marca asta .
La portrete vad mult mai bine pe LCD cand focusul e facut pe ochi decat in vizor. Folosesc vizorul putin spre deloc , desi e foarte bun si nu am observat sa aiba lag , dar mi-e mai la indemana LCD-ul .
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
cojocaru27
eu stiu ca are undeva o setare de scos galbenul din white balance, dar sunt sigur ca o sa-ti spuna colegii mai exact ce si cum.
 
cojocaru27
am scris fara sa dau refresh si sa vad ca ca primisei acelasi raspuns mai devremeSmile
 
Bogdan Mitea
Nu, Red, il folosesc cand pe unul cand pe celalalt. Eu nu am probleme cu developarea in Photoshop.
Comparatia mea nu se rezuma doar la aparate Olympus. Daca era vreunul care sa ma incante mai tare, indiferent de marca, spuneam. Desigur, in anumite situatii, rare din punctul meu de vedere, pot avea nevoie de un alt setup.
Editat de Bogdan Mitea la 17-04-2014, 10:48
Olympus E-M1
 
red bull
Sa inteleg ca la tine se deschide ORF-ul in Camera Raw? Hmmm
Cele de la EM5 se deschid ,dar de la EM1 nu.
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
marius2die4
pai, saptamana asta am primit mesajul ca noua versiune este valabila cu imbunatatirile.....incearca un update.
De obicei folosesc LR. De multe ori imaginile raman fara o buna parte din detalii si mai fade; daca pun aceiasi parametrii in Oly, se schimba in bine situatia. Drept urmare, la multe imagini fac in parallel procesarea...
E620 + 11-22mm + 14-54II + 70-300 + 50mmf2 +Leica 25mmf1.4 +sigma 150mm 2.8 macro + FL36R + FL40Smile
http://marius-fot...ogspot.com
 
http://marius-fotografie.blogspot.com/
Paul
Cadrele din E-M1 trebuiesc developate din RAW cu Olympus Viewer pentru a obtine detalii maxime.

Red, Thomas nu avea niciun interes sa vanda, el fiind un om tehnic si un fotograf, a raspuns sincer la fiecare intrebare si a mai si spus de la inceput ca acesata camera nu concureza cu camerele pentru sport, cat despre ISO 100 poate nu ai inteles ce am scris, el a zis ca NU recomanda aceasta optiune, pentru ca este o imagine procesta, senzorul pornind nativ de la ISO mai mare.

Red a scris: "Faza cu obiectivele sa i-o spui altuia , daca vad zgomot la ISO 200 cu 45-ul si la EM5 cu 12-50 nu era atat de pronuntat ,atunci nu cred ca e de la obiectiv."

Incerc din nou sa ofer lamuriri pentru ce am scris si anume ca este mult mai important in rezultatul final ce lentila utilizam (calitativ, pentru ca odera rezolutie) decat diferentele minore intre zgomotul de la un aparat sau altul.

Ca sa lamurim povestea asta, voi face un setup cu trepied si voi trage doua cadre identice, unul cu E-M1 si unul cu E-M5 in aceleasi conditii de iluminare, pe care le voi developa in Olympus Viewer si le voi posta aici.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 8
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,406,990 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.