header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
M.Zuiko 75mm F1.8
red bull
Imagini Robin Wong
http://robinwong....m-f18.html
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
titeldragomir
Obiectivul asta este "nesimtit" de sharp.
Il am din nou in teste pentru citeva zile...
O imagine cu modelul meu de azi...Green face...)))
p1180023.jpg

Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
organondinnou
De mult il urmaresc si il vreau ,devenind aproape o obsesie sharpul de care e capabil.Chestia este ca exista si varianta panasonic 42,5 1,7 pentru portret.Am o rugaminte mare catre cei care le-u testat pe amandoua. Ce pot spune despre diferentele si avantajele fIecaruia fara a lua in calcul pretul.Sunt pe cale de a face pasul si trebuie sa optez pentru unul sau altul
 
d3xmeister
Nu sunt comparabile deloc.

In primul rand, cat de bun este Panasonicul optic, si este extrem de bun pentru pretul lui, Olympus 75mm e din alta liga. Si aici nu vorbesc de sharp neaparat, cad de felul de a randa culorile, contrastul. Sticla din 75mm este ceva special, si se vede asta de la primul cadru.

In al doilea rand, pentru portrete tip headshot, sau head&shoulders, echivalentul 85mm este prea scurt. Stiu ca multi nu realizeaza chestia asta si trambitza 85mm ca focala clasica de portret. Gresit. Faceti un headshot cu 85mm sau echivalent, apoi cu o focala de cel putin 135mm, preferabil 150mm sau 200mm si veti vedea cu cat de mult arata mai bine portretul facut cu focala mai lunga. Diferenta este imensa.

Echivalentul 85mm este f bun pentru portretele clasice, gen half body sau mai larg.

Oly 75mm este considerat prea lung si restrictiv. Pentru portrete tip headshot nu este, eu am pozat cu el in interior, in camere normale, si nu trebuie sa iesi prin zid ca sa incadrezi. Dar esti limitat doar la acest tip de fotografie in interior.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
organondinnou
Mwrsi mult.Voi lua 75 negresit cu prima ocazie.
 
organondinnou
Pana la urma s-a intamplat.De azi sunt in posesia unui 75 1,8.Am ramas mut de ceea ce poate.Nu am reusit inca sa fac portrete la lumina zilei,dar ceea ce am fotografit pe zi este extraordinar de clar.De filmare nu mai vorbesc.Seara in camera insa portretele mai sufera.Lumina asta de led incurca mult.Oricum in afara locuintei cred ca se comporta exemplar.Voi vedea cat de curand.
 
organondinnou
Am o mica nedumerire.E de fapt vorba de toate obiectivele mele,obiective luminoasesi de calitate,oly 12 40 2,8,sumilux 25 1,4 si oly 75 1,8( sau poate nu).Toate sunt bune si frumoase,dar cand incerc sa fac portret nepoatei ,ceva se intampla.Adica,daca in ceea ce priveste celelalte situatii ma tai in ele in majoritatea cazurilor la cat de clare sunt,iar 75 1,8 este demential(pe un ecran de 50 de inchi am o claritate fantastica a cadrelor facute in exterior),ei bine la portetele asteia mici indiferent cum asi incadra sau asi alege modul de focalizare,rar se intampla sa obtin acea claritate mult dorita.Si am incercat cam tot ce se poate de la focalizare pe punct,pe ochi ,pe zone,aperturi ,expunere ,in fine cam tot ce ofera aparatul meu Panasonic G80.Sa fie limitat el sau eu sunt un habarnist?Am o banuiala ca si tenul ei este o problema.Cand incerc pe fata mea ridata ies foarte bine.Poate Af pe baza de contrast sa creeze astfel de probleme?O sa incerc si afara cand mizeria asta ruseasca se va cara de unde a venit si vom avea timp frumos.Care credeti ca ar fi cauza?
 
krokodilu
Seteaza camera astfel incat sa ai shutter speed cel putin 1/100. Copiii sunt foarte rapizi, se misca incontinuu si e greu sa ii prinzi tot timpul in focus. Creste ISO fara mila, diafragma la 1.8 sau 2.8 in functie de cat iti permite obiectivul. Cel de 75mm te va impinge sa folosesti la interior timpi lungi de expunere ceea ce nu e ok, mai bine incearca cu Pana 25mm sau 12-40mm. Foloseste AF single , foloseste un card bun ca sa scrie repede de ex un 90Mb/sec, focuseaza direct pe ochi si vezi ce iasa. Eu cu Pana 25mm 1.4 n-am probleme la interior, cu cat vei face mai multe poze cu atat isi vor creste si reusitele Smile Poate poti sa ne spui si ce setari ai pe pozele nereusite, ISO, shutter speed si diafragma.
EM10 MkII, 17mm f/1.8; 25mm f/1.4; 45mm f/1.8; D7000; 17-50 f2.8; 50mm f/1.8; 70-300mm f/4.5 VR; SB-600

http://www.flickr.com/photos/krokodilu/
http://500px.com/CiprianAzgur
 
organondinnou
Mersi.
 
organondinnou
Am incrcat toate combinatiile respective.Nu e cine stie ce schimbare.Voi incerca sa folosesc Raw si sa mai umblu la rezultate din aparat.Oricum, ma bate gandul ca prin toamna sa trec pe G9.S-ar putea ca pentru interior G80 sa isi arate limitele..Oricum dau 12 40 si trec pe 12 100 f4 de la Oly.in interior am cu ce fotografia,iar in afara mi-ar fi mult mai util 12 100.Apoi voi incerca G9 ,dar asta mai prin toamna.Oricum ,multumesc de consiliere.
OLympus OMD M1 MARK II,Olympus 75 1, 8
 
krokodilu
Ar fi bine daca ne-ai da niste Exif-uri de la pozele de care ești nemulțumit că sa ne putem da cu părerea concret. Asigură-te in mod constant că ai viteza suficientă la declansare, sub 1/100 și vor apărea și rezultatele. Mai sunt niste chestii pt că tu tragi la interior, și că sa ai sharp-ul dorit trebuie sa ai și lumina buna. În lumina proasta si culorile sunt fade. Incearcă sa tragi și alb-negru daca ai ISO peste 3200 și ai zgomot și supraexpune un sfert de stop, eu folosesc des asta când fac poze seara in interior și am lumina de la.becuri. Upgrade-urile de care spui poate te ajuta ceva dar nu cred că va fi ceva semnificativ in cazul lui G9 si mai mult te încurcă in cazul lui 12-100, am citit că e f bun dar va fi și mai lent decât 12-40 (foarte bun și asta).
EM10 MkII, 17mm f/1.8; 25mm f/1.4; 45mm f/1.8; D7000; 17-50 f2.8; 50mm f/1.8; 70-300mm f/4.5 VR; SB-600

http://www.flickr.com/photos/krokodilu/
http://500px.com/CiprianAzgur
 
organondinnou
Strict din punct de vedete al sharpness-ului,cum este 75,8 fata de Nocticron 42,5 1,2?
OLympus OMD M1 MARK II,Olympus 75 1, 8
 
organondinnou
A folosit cineva sigma 56 1,4?Cum vi se pare comparativ cu 75 1, 8?
OLympus OMD M1 MARK II,Olympus 75 1, 8
 
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 6
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,094,962 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.