header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
OM-D EM-5
ToniGenes
Daca Olympus vrea sa faca o camera sport, care sa se descurce bine in focalizare continua, nu are incotro - trebuie sa puna PDAF pe senzor, chiar si atunci cand se folosesc obiective micro.
Din cate stiu focalizarea pe senzor este slaba in C-AF.

Si cam toti producatorii de mirrorless au pus PDAF pe senzor, inclusiv Nikon.

-
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
red bull
In momentul de fata , raportul pret -calitate cel mai bun e EM5 . Chiar daca e scos din fabricatie ,chiar daca are un senzor mai vechiut .
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
red bull
http://petapixel....554c5d39b3
Upsss!
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
cojocaru27
daca e adevarat, d750 pare my next moveSmile sorry guys.
 
Alinuta
cojocaru27, you are the worst kind of human Smile
Prima data ai spus ca aparatele sunt bune si ca trebuie doar sa bage un tip de filmare decenta in ele si ai fi multumit. Acum spui ca treci pe Nikon, doar pentru ca acelasi senzor care i-a atras pe multi de partea Olympusului a fost pastrat, dupa ce tu si multi ati scandat ca vreti 4k... lucru de care un fotograf normal nu e interesat deloc, ba chiar e o porcarie sa ai filmulete din vacanta de 40 de giga. Esti genul ala de om care putin ii pasa de un aparat, dar actiunile tale strica si interesele fotografilor seriosi.
 
Paul
Se pare ca noua ne place sa visam si sa fim mintiti doar de dragul de a avea ce specula. Cum poate sa stie cineva ce senzor este intr-un aparat ce nu a fost lansat, atata timp cat ei nu au stiut luni de zile dupa lansare ce se afla in E-M5 si E-M1. Poate sa fie de 16Mp cu siguranta, doar nu te apuci sa pui cel mai avansat senzor al tau intr-o camera care nu este varful de gama. Insa chiar si la 16Mp poate sa aiba imbunatari substantiale, microlentilele, modul de procesare a informatiilor primite, multe alte chestiuni care tin de software. Senzorul nu este o prisma optica prin care trece lumina care apoi este proiectata pe un perete, este un ansamblu complex de prelucrare a imaginii. Zic sa asteptam si sa vedem adevarul. O revolutie nu va aparea probabil prea curand decat cand se va schimba radical modul de fabricare al senzorilor, iar la Olympus ceva radical se va intampla cu siguranta cu lansarea lui E-M2, probabil in 2016.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
ToniGenes
Vad ca incepem iarasi discutii aprinse in urma unor stiri preluate de pe site-urile de zvonuri, asa cum a fost si cu filmarea 4k. Smile

Hai sa vedem camera, specificatiile reale si cum sta in teste !

Pentru mine functia "senzor shifting" e super. Sunt convins ca vor mai fi si multe alte imbunatatiri care vor pune in umbra vechiul E-M5.

-
Editat de ToniGenes la 09-12-2014, 13:20
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
red bull
katran , parerea mea este ca astea nu sunt discutii aprinse . Colegul cojocaru si-a spus parerea( frustrarea) , atat . Forumul asta are probleme mult mai mari ( de exemplu faptul ca are 473 de membrii si poate ca 20 sunt '' activi'' , e ca un copil abandonat de parinti ) Ca altcineva vede altfel discutia -asta e altceva . Eu daca m-as intoarce pe Oly as fi constient de compromisurile pe care le-as face , acum . Poate mi-ar fi placut sa stiu si inainte de-a avea aparatele , sa stiu cu ce defilez . Oricum , cu orice sistem faci compromisuri ,ideal ar fi sa stii inainte de-a te ''juca'' financiar / sa faci pasul, sa stii daca poti trai cu compromisul respectiv. Acum , pentru cei interesati in achizitionarea sistemului exista posibilitatea de a inchiria de la F64 ce te intereseaza sa cumperi. E mare lucru , poti sa-ti faci o parere inainte de-a da banii.

Si-acum : fratilor , vreti cu mult mai mult decat va ofera EM5 sau EM1 ? Asteptati 2-3 ani , colegul ghinitai spunea ca Oly va stoarce cat poate din senzorii astia , si cred ca are dreptate . Altfel , incercati si alte sisteme de la alte firme . Si aratati-ne si noua poze facute cu ele , sa avem termen de comparatie . Doar asa vom sti sigur daca suntem mintiti sau nu Wink

Numa'bine.
Editat de ToniGenes la 09-12-2014, 15:03
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
ToniGenes
red bull a scris:

katran , parerea mea este ca astea nu sunt discutii aprinse .


Eu am zis ca "incepem iarasi discutii aprinse" si nu m-am referit neaparat la Cojocaru.
M-am temut ca se repeta scenariul de la discutia despre 4k. Era doar o samanta de discutii aprinse.

red bull a scris:
Si-acum : fratilor , vreti cu mult mai mult decat va ofera EM5 sau EM1 ?


Ce ma fac eu ? Nici n-am ajuns la E-M5/E-M1, inca mai am un "amarat" de E-5 . Smile


-
Editat de ToniGenes la 09-12-2014, 15:33
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
cojocaru27
dragi colegi de forum, draga alinuta in special, vad ca nu ma calific pentru un stimabil memgru al acestui forum. i am the worst kind of human. no shit. multumesc pentru jignire. eu nu cred ca am jignit pe nimeni niciodata pe acest forum. sper sa nici nu o fac. am crezut ca un forum este in general un loc unde se aduna mai multi oameni cu pareri diferite. nu stiam ca e un lucru nasol sa ai o parere diferita fata de a celorlalti, si ca asta te face "cel mai nasol din specia ta". in fine. va urez succes si promit sa nu va mai deranjez cu "frustrarile" mele. am sa le tin pentru mine. numai de bine va urez.
 
red bull
cojocaru , si Alinuta si-a spus doar parerea . Ca sa fim democrati pana la capat ,nu ai de ce sa te superi . Las-o in amaru' ei , in fond ai Olympus Wink, si asta-i tot ce conteaza . Poate si ea ar fi putut sa se abtina ,dar asta e , suntem multi si diferiti .
De fapt eu admir curajul tau de a spune verde in fata ce nu-ti place , e normal sa nu ne placa tuturor la fel unele chestii . Sa stii ca sunt si altii care nu sunt tocmai satisfacuti de aparatele astea , cu unii am stat de vorba in privat sau chiar telefonic ( si culmea, acolo recunosteau unele neajunsuri) dar per' ansamblu Oly a facut progrese mari fata de Pen-uri.
Scuze daca te-am jignit cand am folosit cuvantul '' frustrare'' , nu asta a fost intentia.
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
Bogdan Mitea
Nu va ma atacati asa de usor; si asa cum spunea un coleg mai devreme suntem o mana de oameni.
Alinuta, preferintele oamenilor se schimba, oscileaza precum moda. Azi, pe primul loc e cutare dorinta, maine poate fi alta. Motive obiective si subiective sunt destule pentru fiecare in parte.
Cojocaru, fii barbat! Nu zic mai mult.

Revenind la tema discutiei, am o gramada de cunostinte ce detin E-M5 si nu se simt limitati de ceea ce le ofera, asa ca nici nu se gandesc la un upgrade si nici nu isi freaca mainile, cu disperare, in asteptarea specificatiilor urmatoarei generatii. Multi dintre ei nici nu stiu ca se pregateste asa ceva. Ei fac poze si atat. Unii scot si bani din asta.

Bun, de amorul artei in speculatii, Olympus are obiceiul sa scoata cate-o unelata soc dar si sa isi dea cu stangul in dreptul atunci cand te astepti mai putin. La fel ca si ceilalti producatori.

Ce isi doreste lumea de la o camera Olympus in plus fata de prezent?
- filmare 4k
- senzor cu rezolutie mai mare
- imagini curate si clare la ISO 50.000 (exagerez?!)
- doua sloturi pentru carduri
- blitz-uri adevarate

Completati si voi mai departe.
Olympus E-M1
 
ghinitai
Eu as vrea sa mai scoata niste prime-uri ieftine de genul lui 45mm 1.8. Eventual cat mai wide si cat mai luminoase.
 
ToniGenes
-camere compatibile cu obiectivele 4/3;
-puncte de focalizare in cruce pe senzorii cu PDAF;
-obturator electronic bun;
-100mm macro.
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
d3xmeister
Rezolutie mai mare. Nu e chiar asa important incat sa am nevoie urgenta, acum. Mai trag cadre multiple s fac stitch cand simt ca e nevoie.
Global shutter. Poate scapam in sfarsit de shutterul mecanic, ar deschide multe posibilitati inimagnabile acum.
ISO. N-as refuza un stop in plus, dar daca mi-ai spune ca maxim in viata asta voi fi limitat la performanta actuala m4/3, nu prea mi-ar pasa.
Obiective tele de 200+ mm. Rapide in focus. Decat Oly 40-150mm f/2.8 si teleconvertor, as prefera un f/4 mai lung. Probabil ca va fi mult mai ieftin si poate si mai mic.

Dar mai important decat orice, vreau video Panasonic pe camerele Olympus, sau stabilizarea Olympus pe camere Panasonic Smile)


Pentru Alinutza si comentariul ei despre video, sugerez sa fii mai putin ferma cand faci niste afirmatii despre lucruri pe care nu le-ai incercat, si/sau nu le cunosti.
Editat de d3xmeister la 10-12-2014, 06:15
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
ToniGenes
Un manager de la Olympus - dl. Toshiyuki Terada - declara ca E-M5 III este pe drum, va fi lansat curand.

Motivul pentru intarzierea lansarii este mutarea unei fabrici din China in Vietnam.

https://www.43rum...date-soon/

Mai vin si niste obiective PRO pana la lansarea lui 150-400mm.

-
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
laurentiu
Ce bun ar fi un 50 f2.
Em1 MK2 și câteva obiective
 
Elias
laurentiu a scris:

Ce bun ar fi un 50 f2.


Un 200 la preț de bun simț
https://www.amazo...B0013HAC0C
De 3 ori mai ieftin decât lumixu
Olympus Nurepika, Sigma DP0, Lumix GX80, Dji 15mm, Lumix 42,5 1,7, Lumix 50-200, Yongnuo YN720
 
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 1
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,099,381 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.